RitanaHuh, köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek!
Régebben sima ubit hasznaltam, 13.04-t, ott viszont a rendszer frisítések után kellett ujra telepitenem a nyomtatót. Most a wubival telepített Lubuntu 13.04-et tesztelem, mert az irodai gépeknek ez lenne testhezállóbb.
Brother dcp135c vel tesztelem otthon, de az irodai canon mf4500-as szeria lesz, azzal még nem teszteltem. Telepítést a brother weboldalán találtak szerint végeztem:
4-3. Install LPR driver.The install process may take some time. Please wait until it is complete.
Command (for dpkg) : dpkg -i --force-all (lpr-drivername)
Command (for rpm) : rpm -ihv --nodeps (lpr-drivername)
Example(for dpkg) | Example(for rpm)
4-4. Install cupswrapper driver.The install process may take some time. Please wait until it is complete.
Command (for dpkg) : dpkg -i --force-all (cupswrapper-drivername)
Command (for rpm) : rpm -ihv --nodeps (cupswrapper-drivername)
Example(for dpkg) | Example(for rpm)
Egyébként mi az a cupswrapper meg lpr driver? Volt már, hogy csak az egyiket telepitettem, és ment a nyomtató.
A fontokra visszatérve, csináltam rajta rendszer frissítést, most jól jelennek meg a betűk, viszont tartok tőle, hogy egy jövőbeni frissítés után esetleg megint nem úgy működik valami, ahogyan kellene, az iroda meg ugye nem állhat ez miatt.
Írtátok, hogy font probléma esetén telepítsek csomagkezelőből MS fontokat. Le tudná írni valaki, hogy ezt hogyan kell csinálni ? esetleg nem lenne egyszerűbb parancssorból telepíteni?
Még egy kérdés: sima ubi alatt a tminálba simán működött a jobb egér beillesztés funkció, ami nem kicsit könnyítette meg a dolgomat parancssorban. Lubival sajnos ezt nem tudtam megoldani, pedig azt olvastam, ugyan az, mint az ubi, csak más az ablakkezelője...nem lehet ezt a funkciót valahogy előcsalogatni/pótolni a lubin?
Köszi a segítséget.