RitanaKöszi újra!:)
De ma reggel, mikor be akartam kapcsolni a gépet, már el sem indult. Csak egy kis kurzor villogott és ennyi.
Úgyhogy vettem egy nagy levegőt, és mindent leformáztam.
Két lemezem van, egy 1TB-os és egy 500GB-os.
Előbbire most feltettem az XP-t (azért a nagyobbra, mert az NTFS-t a Linux is látni fogja, így az ide mentett adatokhoz majd mindkét rendszer alatt hozzá tudok férni).
Csak most segítsetek légyszi', mert megint hosszú percek óta szörfölök, de nem találok pontos leírást arról, hogy hogyan telepítsek HELYESEN.
Szóval eddig van az 1TB-os lemez az XP-vel, két partícióval (rendszer + adat).
Most tenném fel az Ubuntut (vagy a Kubuntut, még hezitálok melyiket) az 500MB-os lemezre. De hogyan csináljam optimálisan, úgy, hogy aztán később mindenki lásson mindenkit, minden pontosan legyen csatolva?
Azért kérdem, mert ugye tegnap elvéreztem azon, hogy eltűnt a windows 100MB-os indítópartíciója, de az az igazság, hogy belépve az lemezkezelőbe, azt most sem látom. Pedig most tettem fel egy órája az XP-t. Vagy az ott nincs is, csak a win7-nél?
Mielőtt felteszem a linuxos rendszert, be kell mennem annak lemezkezelőjébe és felcsatolnom az 1TB-os lemezt? Mert most, ahogy nézem a live CD-ről, úgy látom nincs. Ilyen kérdésekre sehol nem találok leírást:(
Annak, aki még el tud viselni, ezúton is nagyon köszönöm:)