Hello!
2 gépen telepítettem a 8.04-et és leírnám a tapasztalataimat.
1. gép 1.6os p4(régi rambusos), 1gb ram, Sb audigy,hp deskjet 710c nyomtato, és Hp scanjet 3300c scanner, ati 9600al. 7.10 ről frissítettem 8.04-re egy örökkévalóság volt 1mbiten. A 7.10 en alapból voltak gondok, nem volt boot screen és rohadt sokáig tölt majdnem mint a vista. Ez sajnos upgrade után is igy maradt. Gondolom 8.04-es cd ről telepítve lehet megjavulna. 1. nagyon kellemes élmény a kb 8 éves scanner alapból müködik nem ugy mint vistán ahol nincs hozzá driver...
Ati 9600 rögtön megy 3d-s támogatással nyílt driverrel. Hang szintúgy.
2. gép 4Ghz dual core amd64, realtek Hd hangchip, nvidia 6150se videochip. A 64 bites 8.04(cd ről tiszta telepítés) ubi nagyon gyorsan betölt, minden alapból van, a videochiphez zárt drivert raktam. Canon pixma mp 210 es (nyomtató+scanner) nem igazán megy, de van rá megoldás csak nem szeretek tulzottan heggeszteni. Labtec webcam is tökéletesen üzemel, mikrofon része is.
Egyszóval nagyon jól kezel minden eszközt a 2. gépen piszok gyors és minden okés. Némi instabilitást azért én is észrevettem, de remélem ez a 8.04.1 ben orvosolva lesz.