Sziasztok. Remélem itt jó helyen vagyok. Egy másik topicban már leírtam a problémám egy részét, de gondoltam leírom az egészet, hátha így hamarabb találunk megoldást. Pár napja kezdtem linuxozni, laptopra raktam fel (ASUS F5RL). ATI Radeon X1100-as videokari van a gépben. Felraktam az ATI drivert, aminek az lett a következménye, hogy nem minden indításkor indult el a Linux: Mikor a bejelentkező ablakhoz ért csak fekete kép volt, onnan se előre se hátra. A második-harmadik indításra eddig elindult mindíg, de délelőtt óta nem indult, folyton csak fekete kép. Nem tudom, de lehet hogy van köze hozzá, hogy a wlan-t próbáltam megcsinálni, mert azt sem bírtam beállítani, és azóta nem indult. Nézelődtem itt a fórumon, hogy ilyenkor mi a teendő, és akkor találtam ezt: "sudo dpkg reconfigure xserver-xorg"
Ezzel sikerült bejutnom. Megnéztem és ki volt kapcsolva az ATI driver (gondolom ezt csinálta az a számomra hablaty) . Ekkor gondoltam visszakapcsolom, ha nem jó, akkor az előbbi módon majd visszajövök, és kezdek vele valamit. Restart után megint fekete kép. Beírom neki a sudo...-ot, ekkor már nem volt sötét kép, de másik bejelentkező ablak fogadott: kék háttér, jobb alsó sarokban napraforgó, de ez még nem is érdekelne, hanem a kódomban van egy speciális karakter, nevezetesen egy kukac. De ezen az ablakon nem tudtam kukacot írni, mert valamiért nem volt jó az ALT gomb. De nem is angol kiosztású lett a billentyűzet, mert a többi gomb helyen volt, csak az ALT nem működött. Másik topicban megmondták, hogy hogy tudok karakteres módban (nem tudom mi a rendes neve) jelszót változtatni, ez sikerült is. De grafikus módban hiába írom be az új jelszót, nem enged be, mert rossz a kód. Fogalmam sincs hogy mit tudnék így csinálni, egy picit kedvem szegte ez a kis malőr, de amikor működött, akkor nagyon tetszett. Ja és még valami: a képernyő kímélő mikor bekapcsolt, akkor össze-vissza villogott a kép. Nem szeretném feladni (valamilyen szinten feladásnak számítana ha újra kellene telepítenem, bár az biztos egyszerűbb lenne). Most látom milyen regényt írtam, de így legalább benne van minden. Köszi