KendekNa igen ez a másik problémám nem vagyok otthon SSH-n adtam ki a parancsot HOLNAP ESTE ÉREK HAZA Milyen adatvisszanyerő szoftvert ajánlasz?

3r1cAkkor azonnal állítsd le a gépet, hogy minél kevesebb írási művelet történjen. Adatok visszanyerésére rengeteg téma van már.

• 3r1c válaszolt erre.

3r1cha sikerül megmentened az adataid, utána telepitsd sokszor segit Kendek programja off ...és ilyen finomakat tudsz sütni? on

csucsuNem ismerem Kendek programját. Melyik tárolóból érem el?És mire jó?

KendekAkkor imátkozok, hogy most nehogy jöjjön egy mágneses vihar :D, és még annyi se maradjon a lemezen amennyi megmaradt. Köszönöm a segítséget.

csucsuJa a sütiket nővérem csinálja, én csak a reklámot adom mellé. :D Ha tetszik akkor lájkoljátok.

lev258Bocsi most elég pipás vagyok magamra és emiatt dekoncentrált.

csucsuAzért ez komoly amit írsz (én is, én is :) ... szeretem a jó kajákat), de amit ő csinált, az is :(. Tényleg csinálja meg, amit Kendek írt, azonnal minden használat felfüggesztve (bár elvileg nem is lehetséges használni, max. új fiókkal), és adatvisszanyerés, mondjuk a testdisk-el, stb.. Az utoljára használt fájlokat törli először az Ubuntu (Linux), úgy sorban...azaz, amit nem lát vagy "ilyesmi". (on)

3r1cinkább imádkozz Nem tudom, ki hogy van vele, én még soha nem írtam le azt, hogy rm -rf /bármi (Na, most hazudtam, hiszen éppen most írtam le. De ugye most sem root terminálba...)

Véletlen kitöröltem. --ezt komolyan írtad? -- ha igen soha többé ne használj terminált rendszergazdai jogosultságokkal. Kivétel sudo upt-get update & sudo apt-get upgrade ,ha mégis használod, előtte guglizz és imádkozz!

• trt válaszolt erre.

istjuNem egy ilyen történet van rendszergazdák között... Ahogy olvasom, a billentyűzete is hozzájárult a dologhoz a rosszalkodásával.

trtHogy lehet egyáltalán úgy parancsot kiadni, hogy nem nézed meg, mit írtál be? Oké, hogy a billentyűzetet lesi csépelés közben, de azért a kijelzőre is nézhetne néha.

Kell hozzá: -live pendrive vagy cd/dwd/hddliveiso -adatvisszanyerő progi pl: recuva vagy getdataback vagy más. -megfelelő mennyiségű tárterület az adatok visszanyeréséhez pl: egy porhant partíció, vagy elegendő hely a pendrive-on -angol nyelv ismerete, emellett megfelelő opciók választása/opcionálisan fájlrendszer csatolás/ -jó sok türelem, és kitartás -imádkozás, --kb ennyi és start! Ha nem megy , és nagyon fontos volt , irány a KÜRT Kft. ott megcsinálják kb 100Mbytonként kb 500ezer jó pöngőért.

eszeslehet pillanatnyi "agyfagyás" is :) Láttam olyat, hogy gyakorlott ember egy befagyott upgrade processzt akart kilőni, 10000 felett volt a processz id, és elkezdte írni: kill -9 1, aztán támadt egy ötlete, és előbb meg akart nézni valami mást, de ctrl+C helyett Entert ütött... Ja, és a gép egy német datacenterben ücsörgő AIX volt :D

Biztos nem volt ott semmi fontos adat, ha nem volt róla mentés. Ami egyszer van meg, az nincs meg.

Ennyivel később: 9 év