KimariteSystemback-el csináltam a nap folyamán 3 visszaállítási pontot és egy live usb-t.
A live usb nem tudott elindulni, valamilyen mountolási problémái voltak,de meghajtó változtatás nem volt. Ati oldaláról drivert letöltöttem, generáltam .deb fájlokat, mivel az autó install nem volt hajlandó felmenni, nem találta a linux.so -t. Olvastam hogy egy váltás volt és szimbólikus linket kell létrehozni,miután megtettem nem történt változás. kernel-headers fent volt.Szóval .deb fájlok közül a drivert flgrx.verziószám.deb és a catalistot felraktam, majd:
sudo amdconfig --initial , létrehozta a conf fájlt, belenéztem nem értek hozzá de nagyjából láttam hogy a kártya név stimmelt,driver stimmelt. Újrainditás. Szépen elindult,kivéve azt a 2 apró problémát hogy pöttyös volt a kép, és nem bírtam bejelentkezni X-ben. de konzolban meg igen,tehát a jelszavam jó volt,sőt a keyboard layout sem állt át angolra, tehát nem az volt a baj.Utána próbálkoztam felrakni azt a drivert ami volt,de sajnos csak rosszabb lett.Ekkor jött a systemback,de másfél órát vártam,hiába, HDD-led meg se villant. Utolsó próba a live usb volt,de az be se bootolt mint feljebb írtam mount problémája volt. Amiket linkeltél már olvastam egytől egyig,rengeteg helyen jártam google álltal,de hiába. :/
Szeretem linuxot, 10 éve használok szerveremen debiant, de az X ről fogalmam nincs, nem használtam :)