sziasztok. én 1 full kezdő linuxos vagyok és lehet ,hogy már az elején elszúrtam.Következő a gondom :telepitéskor a 16í as vinyót elvágtam 4 felé .30 Gb 2 Gb 60Gb ,60 Gb . 30 ra telepitettem az Ubuntut a 2 Gb t jelőltem ki swapnak. A 2db 60 Gb ossal nem csináltam semmit,gondoltam majd ezután formázom .Igy viszont nem látja a rendszer. Mit tudok csinálni,hogy lássa ill tudjam használni a meghajtót? Bocsi a kérésemért de valamikor csak el kell kezdenem az átállást windowsról. Köszi a válaszokat

Oszipapafdisk -l -el meg tudod nézni, hogy mi a "neve" annak a bizonyos két particiónak (/dev/valami) aztán mke2fs /dev/valami -vel "formázod". (vagy ha másra akarod formázni és nem ext-re, akkor konzolon beírod, hogy mkfs és nyomsz utána 2 darab tab -ot. Akkor kiírja, hogy milyen lehetőségek vannak. (vagy man mkfs))

Számomra érdekes,hogy ez a probléma még nem lett kijavítva a 8.04-ben, ugyan is a 7.10 -es a telepítést követően automatikusan felcsatolja valamennyi meghajtómat, mig a 8.04-es ezt nem teszi meg automatikusan.

Ennyivel később: 19 nap

Sziasztok! Hogy kell csatolni a meghajtótat! nekem van egy 160gb vinyóm! Ezen van 6 gb / 7gb home és van a többi része ami windowsos volt ezen vanak dokumentumok is és ezt nem csatolja !hogy kell ezeket csatolni? Köszi a választ

Sziasztok! Hogy kell csatolni a meghajtótat! nekem van egy 160gb vinyóm! Ezen van 6 gb / 7gb home és van a többi része ami windowsos volt ezen vanak dokumentumok is és ezt nem csatolja !hogy kell ezeket csatolni? Köszi a választ

Ennyivel később: 20 nap

sapi87Hello fdisk -l Rácuppantod a vinyót a gépre, majd megint fdisk -l így látod hogy milyen eszköznek ismerte fel a vinyódat (sda, sdb, sdc, sd...) egyben azt is látod milyen partíticók vannak rajta (sdb1, sdb2, sdb3, sdb...) létrehozol egy mappát valahol (illik a /media -n belül, olyan névvel amilyen a particiód neve) aztán mounttal felcsatlod őket mount auto [eszköz neve pl./dev/sdb1] [hova csatolja pl: /media/enyém] na ez a puszta kezes verzió

hunstree"mount auto [eszköz neve pl./dev/sdb1] [hova csatolja pl: /media/enyém]" Helyesen: mount -t auto [eszköz neve pl./dev/sdb1] [hova csatolja pl: /media/enyém] (lemaradt a -t)

• lofe válaszolt erre.
          Ennyivel később: 22 nap

sapi87Feltelepítetted az ntfs-3g nevű programot? A windows-os (ntfs-es) partíciók kezelését hivatott ellátni. Segíthet. ;) Ha nem: sudo apt-get install ntfs-3g

Ennyivel később: egy hónap

Vak-Ondszia én ezzelpróbálkoztam de azt írja hogy: "mount: ezt csak rendszergazda teheti meg" hát igen de az vagyok és sehol nem kéri a jelszót amivel betudnék oda lépni... hogy tehetem ezt meg?

lofeEsetleg ha megosztanád velünk, hogy milyen fájlrendszerű partíciót szeretnél automatikusan csatolni akkor nem kéne a sötétben tapogatóznunk! Köszi! Ha NTFS

Az lenne a kérdésem miért lehet az, hogy nem találom a floppy-t? Ha a helyek fülre kattintok a CD/DVD olvasóimat látom.

lofeVan egy elég kényelmes módja az fstab-ban túrkálás kiváltásának: a Storage Device Manager. A csomag neve pysdm, és indítani is így lehet (sudoval vagy gksuval), vagy az Adminisztráció menüből. Kicsit bőbeszédűbb opciókat sorol fel, amiket egytől egyig fstab opciók lesznek. Természetesen a man fstab, vagy a Rendszer/Súgó és támogatásban egy keresés fstab-ra sokat segít, ha valami nem tiszta. Egyébként az fstabból a neki megfelelős sorból a noauto-t kikapni, és a jogosultságot átállítani 000-ra pl.

sudi.istvanÉn is meglepődtem, hogy nem tudtam kezelni a floppy-t konzolból Intrepid alatt mire rájöttem , hogy a modul sincs betöltve. A /etc/modules -hez add hozzá azt, hogy: floppy

A legjobb és legegyszerübb megoldás, ha az ntfs-3g és a ntfs-config fent van, de nem segit: disk-manager Nekem mind a 4 winyót (abból 3 ntfs) mountolja induláskor. Kapásból a hardvert és a particiókat lehet ki- ill. bejelölgetni, aszerint, h mit akarunk vele.

Ennyivel később: 4 nap
                Ennyivel később: 12 nap

8.10 van fent jelenleg. Hogy tudnam kitenni a meghajtok ikonjat az asztalra? A Hardyn nalam alapbol ment, ha radugtam egy pendrive-t, azonnal meghelent. Köszi

Ennyivel később: 21 nap

üdv!van egy vinyóm megosztva ubuntu,windows,feel fele.8.04 en a gnome felületen tudom csatolni a wines particiót,viszont kde-en sehol sem találom.gnome-on a media könyvtárban van,de automatikusan felcsatolja.hogy lehet ezt megoldani?

roguesNincs véletlenül egy Ignore media nevű ikon az asztalon? Én csak Granular linux alatt használom a kde felületet, kde programokkal, és ott abban van benne az összes csatolható média.

T_chrisnincs ilyen,valahol biztos csatolni kell szerintem,mert a gparted program látja és azt írja nincs csatolva,de érdekes mert a gnome-on rögtön csatolja.azelőtt 7.10 e, volt,ott nem csatolta automatikusan,de frissités után/Hardy-ra/ felcsatolodik rögtön.most tettem fel a kde-t és itt nem tom hogy kell csatolni sajnos.

kopibagolyJövök neked egy Tibi csokival! Ez a legfrappánsabb, és legegyszerűbb megoldás amit találtam! ...nyilván ezért nem is jut az ember eszébe... (az fstab varázslásba már belekavarodtam, mert hogy arra fele indultam el...) Nagyon köszönöm!