BobbahAz Zorin OS-ről. Nemrég felraktam először a 7-st. Újabb verzió, újabb Ubuntu verzió és igazából jobban is néz ki mint a 6-s. Viszont vesztemre megpróbáltam frissíteni 13.04-ről 13.10-re. A frissítés sikerült csak épp a tálca tűnt el a frissítés végén. Gondolom meg tudnám oldani, ha akarnám, de nem érdekel. Ennyit a használhatóságról, megbízhatóságról, időt állóságról.
Utána a 6-s raktam fel. Végül is csak egy sima 12.04-s Ubuntu, Unity helyett AWN dokkolóval, bekapcsolt comiz kockával, meg egyéb effektekkel, Windows stílusban. Igazából nem is néz ki rosszul. Áttérőknek ideális választás. Eddig jól is hangzik, csakhogy:
- macerás volt magyarítani, hiába tettem fel a lokalizációt. Kellett még pár kilépés-belépés stb. míg sikerült.
- vicces, hogy az asztal megjelenítése után a start menü és a értesítési terület még "homokórázik" egy darabig. Ezen elámulhat néhány áttérő.
- Eltávolítottam a levelező értesítőjét -> meghalt az értesítési terület. Vagyis hogy a "homokórázás" nem szűnt meg a rendszer betöltődés után.
Igazából most raktam újra mindkét gépen az Ubuntu 12.04-t lényegében véglegesre (Ez kb. annyit jelent, hogy már csak frissíteni akarom, a beállításokat már nem piszkálom, új programokat nem akarok felrakni. A gépek már nem kapnak frissebb linuxot, az újabb 3.2 kernelnél frissebbet szállító rendszerek nem jöttek be.), és nem látom a Zorin miben lenne több. Persze a compiz-kocka látványosabb, meg áttérőknek könnyebben megszokható, de ennyi. Innentől inkább csak ellene vannak érveim.