Halihó Mindenki! :) Na először is a legfontosabb információ rólam: a '-na' végződés egy kicsinyítőképző a dán nyelvben, tehát a Ritana (mármint a nickem) Rituskát jelent dánul. (vagyis nem japán időutazót és semmi esetre sem maori csatakiáltást :P ) Nem meglepő módon még Dániában ragadt rám, és azóta is ezt az azonosítót használom szinte mindenhol a Világhálón. Nagyon nehezen tudnám meg mondani, hogy hogy kerültem kapcsolatba a Linux-szal, szerintem nagyjából akkor, mikor a számítógépekkel úgy általában, azelőtt soha nem foglalkoztatott az informatika , egy kicsit sem. :) A legelső operációs rendszer is amit önállóan telepítettem egy akkorra már népszerű Linux disztribúció volt, az Ubuntu 6.10-es változata. Arra emlékszem, hogy nagyon tetszett a letisztult homokkőszín színtéma és a bejelentkező képernyőn egymásba karolva, Ubuntu kört formáló boldog emberkék fotója. :) (ez a dizájn vonal persze éles ellentétben állt az általam addig ismert egyetlen, szemkiverős-kék operációs rendszerrel, a négy alapszínnel kimázolt logójával együtt) És nagyon hamar megtanultam használni a Gnome felületet és persze az alkalmazásokat is... a Iagno volt a kedvencem! :D Szóval, ha akkoriban nincs egy jó, alapértelmezett színtéma és szép, átgondolt dizájn az Ubuntuban, akkor lehet hogy most számomra nem létezik Linux. :D Szóval... talán ennyi. Tudom, hogy sületlenség, de azt hiszem így csöppentem ide. :$ :-))
Ritana Haka
Látod, milyen apróságokon múlik minden. Ha akkor ilyen színe lett volna az Ubuntunak, ma lehet a Windows fórumokon nézelődnél? :-)
+1 Engem is a 8.04 színei, lágy vonalai, simulékony vizualizációja fogott meg! :)
6.06 edubuntu változatának a szineibe szerettem bele :D
- Milyen linuxot használsz? - Homokkő színűt :)
rapfenSzerintem ha egy kalapos díva az alapértelmezett háttér, akkor nem. :-p
Szabad tudni mit csináltál Dániában? Nem tipikus turistaparadicsom. :)