Ritana Haka
Nem sületlenség, minden valahonnan elindul. Na meg ez sokat elárul rólad is :)
Marcus15Fotóalbum esetleg nem kéne (születésétől kezdve napjainkig)? Cseppet elkanászosodnak ezek a bemutatkozó topicok.
A színválasztás témájában nem értünk egyet. Köztudott, hogy a kék komoly, letisztult, a barna pedig semmi esetre sem eladható. Nekem pont ez tűnt oltári gagyinak a 6.10-nél (én is ott csatlakoztam be, bár én már a 35-iket taposom, és azért előtte volt már szerencsém Slackware, Red Hat, Debian linuxokhoz). A linuxhoz és azon belül Ubuntuhoz néhány youtube video hozott vissza, amin vidáman forgatták az akkor még Beryl/Compiz kockának nevezett csodát :-) http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ - közben a buznyákok eltávolították a hangot, anélkül pedig halott a dolog. (ez ment alatta: http://www.youtube.com/watch?v=W38r-ZEGVoY) Természetesen, akkoriban még több hibaüzenetet kapott az ember, mint biztatást... Szóval nagyon csodálom, hogy majdnem 5 év kellett Canonicaléknak, hogy rájöjjenek a színek hatalmára, és áttérjenek a fekete-lila-néhol narancs kombóra. Aztán az általam mostanában favorizált KDE szintén kékes. Ők eleve tudták.
kopibagolyDe morcos valaki
kopibagolyTopikok? Jelenleg ez az egy pörög, de ez is csak azt bizonyítja, hogy Ritana milyen kedvelt. :-)
kopibagoly+2 :-D
eszes"Mindennek megvan a maga helye és ideje, és ez az egyetem."
Ritus, azt szeretném kérdezni, miért éppen Sabayon?
kopibagolyGondolom, az univerzális választ nem fogadod el! (csak) :) Amúgy nem tudom... csak a Linux Mint mellé raktam fel, egy kicsit kíváncsiságból és egy kicsit azért is, hogy beletanulhassak az underhood működésbe is, hiszen mégiscsak egy gentoo rendszer ! :) Éles rendszernek meg ott lesz majd nekem a Mint... gondoltam én. :)) Aztán persze az lett belőle, hogy kiderült, egyáltalán nem ördöngősség a gentoo, sőt egy csomó mindent jóval egyszerűbben (és logikusabban) oldhatsz meg gentoo rendszeren, mint mondjuk egy ubuntu alapún... Szóval, minden önfényezés ellenére, szerintem senki nem lesz geek pusztán attól,hogy gentoo rendszert használ! :) A sabayonos társaság még kifejezetten segítőkész, utólag tudtam meg például azt is, hogy az egyik vezető fejlesztő srác segített nekem a telepítésben, mikor gondom volt az anacondával. :)) Szóval érdemes megnézni, kipróbálni... Nem olyan kulcsrakész, mint mondjuk a Mint 14 vagy Manjaro volt, de elég jó a wikije a Szabinak is , a gentoo dokumentáció pedig már régóta legendásan jó. :)
RitanaA Fedora telepítésénél szintén bejátszik az Anaconda. A particionálás része eléggé fura volt számomra, de ezt leszámítva elég könnyen kezelhető. Milyen kis talpraesett gentoo -s csajszi vagy :-)
kopibagolyKöszke :) Amúgy igen... a sabayon készítők a Fedorából ... khm ... kölcsönözték az Anacondát :D (mint kiderült, nem is ezzel volt a gond, hanem a BIOS-ommal) Amúgy elég szimpi kis installer progi, könnyű kiismerni. A partíció kezelő részben szerintem is van egy-két következetlenség... pl nem írja ki a szabadon felhasználható területek nagyságát, meg ilyesmi... viszont nagyon ügyesen kezeli a RAID-et és az LVM-et cserében. Ami engem nagyon zavar benne az az, hogy ha sokat szöszmötölsz a rendszered előkonfigurálásával, akkor formázás (és telepítés) előtt egyszerűen összeomlik, te pedig kezdhetsz elölről mindent. :-/