Első gép Sinclair ZX Spectrum 48K, érdekes módon mindenre elég volt :) Aztán valami proper, 286, 486, majd egy saját összeállítású 800 MHz Celeron3, RivaTNT2(megvan, használatban, működik, imádom, bár nem nálam szolgál már) 256, majd 512 MB SDRAM, azon a gépen szerettem a legjobban működni, atomstabilra sikerült, soha semmi fagyás, semmi leállás, semmi hiba, az állandó szerelés ellenére sem. Majd elkurvultam, vettem egy gigabyte alaplapot (több abit és asus után), amibe bele lehetett suvasztani 2 videókártyát, mai napig ez van a PC-ben, 2db Nvidia 9800GTX plus-szal, egy négymagvú intel adogat nekik, alapesetben 2,8GHz-en menne, ha nem 3.4GHz-en menne első percétől. Mai napig minden simán és flottul megy, pedig nem mai a konstrukció, cserébe 3 perc alatt felfűt egy tornatermet és előre kell szólnom Paksra, ha tervezem bekapcsolni, ennek megfelelően ritkán használom, csak ha időm van, csak ha játszom, mióta megy a steam opensource alatt, lepucoltam az ablakokat is, virtualboxban még van egy hetes, azt arra tartom amire szerintem mindenki, *.doc, *.docx miatt (hogy vakuljék meg az MS lova). 6.10-zel kezdődött az ubuntu nálam, akkoriban még adtam valamit a szemcukorra, úgyhogy beryl+emerald hegesztéssel kezdtem az ismerkedést az ubuntuval. Előtte volt mandrake linuxom, valami színes-szagos újsággal kaptam a telepítőt, feltettem és kinyírta a CD-ROM-omat, ami akkor még jelentős balesetnek számított, kis utánajárással persze kiderült, hogy abban a verzióban volt ilyen gebasz, többeket megtréfált, hát majdnem letettem minden opensource-ról első mérgemben, de persze harmadnaptól vígan használtam a vadiúj CD-ROM-ról lehúzott árammal/IDE-csatival. (még volt win98 asszem, akkoriban inkább a kárt tettem a linuxszal a gépnek, az autodidakta tanulmányok 70%-ban próba-szerencse alapon mennek nálam, ezeknek 99%-ka próba-szerencsétlenség ;) ) Mindig van egy merevlemez, vagy legalább egy partíció, amin állandóan kísérletezem az új vagy régebben egyszer megvétózott OS-sel. Így szerettem bele a Haikuba, meg a gentoo-ba is, olyannyira, hogy bár a gentoohoz annyira értek, mint 6 éve az ubuntuhoz, de ez lett a nagy gépen a rendszer. Nos, más világ, egyik oldalról kevésbé egyszerű, másik oldalról meg jobban hasonlít a 6 évvel ezelőtti ubihoz legalábbis a külcsín egy része, mint a mostani ubi. :) Ellenben nagyon megkedveltem, de mivel állandóan tanulok valamit, átlag negyedévente vizsgázom valamiből, mellette melózom (semmi IT privátban), önképzésben nyelvet is tanulok, kevés az idő na. A netbookon xubuntu fut, illetve netinstall ubi, xfce-szel, ami azért nem egészen ugyanaz, ha rájövök majd egyszer a gentoo-ra, akkor valami fajzata váltani fogja az ubit ott is, esetleg ránézek majd a debianra, csak idő-idő-idő az nincs. No és világbajnok gombapaprikást készítek. Szerk.: Közben rájöttem, ez nem valódi bemutatkozás. Mondjuk legyek Gábor, és agrármérnök, amellett vadász, épp növényvédő szakmérnöki képzésre járok, amit decemberben fejezek be (így, vagy úgy), szeretek horgászni, főzni, imádom a fröccsöt és a jó pálinkát (sohasem egyszerre) emellett utálom a boroskólát, a szorosabban vett IT soha nem érdekelt, bár annak idején az egyetemen hallgattam informatikát is, de mikor a félév végének közeledtével még mindig azt tárgyaltuk mi és hogyan megy a drótban, milyen fejléccel, címzéssel, paritásbitekkel stb., megléptem. Közben beleszagoltam a html-kódolásba, emiatt a php-be is, de egyik sem nyűgözött le, nem érdekel a webfejlesztés. Arra kellett rádöbbennem, hogy jó helyre mentem, minden érdekel ami mezőgazdaság. A számítógép annyiban érdekel, hogy néha leülök játszani, jóval gyakrabban netezni, van egy-két dolog amihez kell, (tervek, térképek, pályázatok, könyvelés, ilyesmik), és akkor már legyen olyan, amilyet jó használni. Rendszeresen berhelek ritkábban használt disztrókat (ezt már írtam), néha érnek meglepetések, de ezt is csak szabadidőben, amikor épp nincs valami baráti összeröffenés, vadászat, vagy jó idő :) szóval ritkán. Elég keményfejű vagyok, a linuxozás is valami MS elleni dacból ered, aztán kiderült, hogy a dacra sincs szükség, ha nem fél az ember folyamatosan tanulni, akkor rugalmasabb (és amikor még számított minden erőforrás a gépben) és főként kisebb OS. A célom egy valamiféle tanya, de legalább egy falusi ház, ami kívül jelentéktelen, belül meg minden ott van, és maximum a netért fizetek, a többit napelem, szélkerék, biogáz, földhő, ilyesmik megoldják. A projekt jelenleg kb.:30%-kos. No hát ez lennék én.

Ez a Haiku az a Haiku, aminek a kernelét már időtlen idők óta írják, és még nincs kész?

Ha most mind a 30 ezer felhasználó nyitna 1-1 bejegyzést a saját történetével, be is rosálnának a moderátorok.

kopibagoly:)) Szerintem is jobb lett volna egyetlen közös fórum, könnyebb lenne kerülgetnie annak, akit nem érdekel igazán a téma... :)

obligatAha, az. Néhány szavas vélemény róla esetleg? :) Azt tudom, hogy rengetegen várják a végleges verziót.

eszesEgy szóban: hasít. Bővebben: Nagyon alfa (alpha) még, bár valódi nagy bajt még nem okozott, előfordultak már napokig tartó agyalások különböző perifériák munkára bírásakor, néhány feature egyszerűen nem akar működni és az elején órákig nem jöttem rá, hogyan lehet netre bírni. Lehet csak én érzem így, de még eléggé ötletszerűen összerakott valami, hatalmas potenciállal a jóság irányában, persze elfogult vagyok. Mondanám hogy szorgalmasan bétatesztelek és küldözgetek hibajelentéseket, csakhogy ez még nem béta :)

obligatHmmmm. Utánaolvasok holnap, kicsit figyelmen kívül hagytam a projektet egy ideje.

eszesimho kevered a Hurddal. bár befejezetlen floss projekt mint égen a csillag.

RitanaEgyetlen közös fórumban mindenki leírhatja a saját történetét, de így a jelenlegi formájában eléggé szét lehet trollkodni az egyes bemutatkozókat.

kopibagolyEzen lehet segíteni, csak olvashatóvá tenni. Az a baj, hogy a trollkodás megmarad, csak nem a bemutatkozó témákban. :-( Mellékesen, a nagy többség nem tölti ki a regisztrációnál sem az adatait. Ezek a bemutatkozó oldalak sem fognak nagyon elszaporodni, az újdonság ereje hajtja most (aztán...).

Ennyivel később: 8 év