Kenyeres pajtásom szeretne ubuntut, minden tapasztalatom ellenére az alaptelepítést fogja kapni (azt szeretné, junitivel, meg minden színes-szagos hülyeséggel).
Virtualboxban mutattam neki egyet és barkácsolásmentesen akarja, lelke rajta. Egy gond adódott, én nem értek a unityhez, ő meg szeretné eltűnősre, de úgy, hogy a teljes képernyőn futó alkalmazások "fölé" jöjjön be az oldalsáv, ha arra jár az egérrel (ráadásul ne az egész baloldal legyen érzékeny az egérre, hanem csak a középső nagyjából harmada a böngészőgombok/kiegészítősáv miatt), ne méretezzen mindent vissza jobbra, meg nem kellene a felső panel sem (amin az indikátorok(?), meg a hibrid ablakdíszítések(?) és ablakcímek(?) vannak alapesetben).
Ígértem, hogy megkérdezek nálam okosabbakat ( és nálam mindenki okosabb a unity tekintetében ), hogy lehet-e ilyet?
Merthogy az automatikus elrejtést talán meg tudnám oldani valahogyan (nekem a yandex a barátom :)), de pl.: hogy az istenek átkából sima oldalsávot, amolyan dock-ot csináljak, felső panel nélkül, és akkormár jobb oldali ablakdíszítés gombokkal (ez a rész is megvan a felső panel radírja kivételével), azt szerintem nem.
Olvastam a myunity-ről, a dconf-editorról, de ilyenféle problémákról mint a mienk nem.
na szóval megoldható-e a dolog, vagy csináljak neki egy dock-os elrendezésű akármit, vagy oldalpaneles e17-et? mert ugye akkor nincs ez az átlátszó háttéren alkalmazáskeresős etwas (dash?), és az is kellene.
Összefoglalva csupasz asztal kellene, bal oldalon az oldalsávval, felső panel nélkül, ablakokon a saját fejlécükkel és gombjaikkal), középső harmadában egérérzékeny bal oldallal, jobb oldali ablakgombokkal(ez az egy megy eddig), és azért működjön a dash(ha az az).
jó mi? :)