Sziasztok! Mint a nicknév-ből is kiderül nem vagyok egy informatikai guru és nem is tervezek azzá válni :) Egyszerű felhasználó vagyok aki böngészik,zenét hallgat a gépen. Az első gépem olyan 2004 táján lett összerakatva egy ismerőssel aki otthonosan mozgott ilyen területen "természetesen" kalóz xp-vel felszerelve. Akkoriban viszonylag erős gépnek számított és Fifa ment rajta ezerrel.:D Programok telepítésével nem volt bajom,mert annyira azért nem voltam elveszett ember,de a rendszertelepítést nem figyeltem így fogalmam sem volt mit és hogyan kell, így az újratelepítést sem mertem bevállalni. Aztán jött a win7 amit szintén nem én tettem fel,de már figyeltem és nem tűnt nehéz dolognak. A rendszer gyors volt és nem is volt gond vele,bár azért szépen lassan növekedett a betöltési idő,de engem nagyon nem zavart. Majd vagy két évvel ezelőtti nyáron villámcsapásként ért a villámcsapás. Sajnos semmit nem húztam kis időben a konnektorból időben így a gép elfüstölt vele együtt egy genius 5.1 es hangrendszer is. Agybajt kaptam és szidtam magamat.Egy ismerős jött megnézni és sikerült életet lehelni belé,de pár nap múlva bevégezte. Azóta a darabjai egy dobozban,nem tudom mi működik belőle és mi nem. Két hónap elteltével sikerült egy gépet kiszorítani a pénztárcából,ami szintén "összerakott" konfiguráció. Szerencsére a vásárolt dolgok meg is érkeztek,még mielőtt az oldal be nem zárt a sok feljelentés miatt.Igaz nem pont az az alaplap érkezett,de amit küldtek az sem volt rosszabb nála. A rendszer Win7 maradt egészen az ide regisztrációm óta. Olvasgattam és döntöttem.Jó lesz ez a linux izé nekem,mert már fifa-ról leszoktam mással meg nem nagyon játszottam. Már csak a zenehallgatás a fő vonal :) Kipróbáltam,működött minden mondtam lesz ami lesz telepítem.Két vinyó van a gépben,így könnyű volt kiválasztani melyiket ne babrálja,mert ott az "értékeim" vannak. Ubuntu 13.04 ment fel. Könnyű volt megszokni és még mindig tanulom a rendszert :) Amilyen programokra szükségem van azt megtaláltam és működik minden. Talán csak a hangokkal nem vagyok megelégedve,mert a hangerőt feltekerve sokkal halkabbnak tűnik mint win7-en,hiába nézegettem az alsa-t ,Na de ennyi belefér.

Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerültek a dolgok (egyébként el sem olvastam, mert rosszul lettem mikor ránéztem), de ha már nem tördeled meg, legalább az írásjelek után tegyél szóközt!

TudatlanNem bántani akarlak, de papíron a szavak közé sem tudsz szóközt tenni, akkor itt miért teszed? :) Egyébként örülök, hogy ilyen "egyszerű felhasználó" sem riadt meg az Ubuntutól. Üdv a közösségben!

TudatlanAz egyszerű felhasználót te írtad. :) Én nem bántásként írtam. Ez egy mérce is lehet(ne) a Linux terjesztések számára, hogy egyszeri, hétköznapi felhasználók mennyire találják használhatónak. (Windowsról áttérve, sose-látott-windowst-marika nem játszik most.)

TudatlanHmmm! Nekem mindegy, csak azért, hogy tisztán láss. Az írásod tartalmához meg gratulálok, sok kitartást a továbbiakban. :-)

TudatlanJa, az "Örüljetek!" miatt azt hittem. :) Hiába no, írásban nem jönnek át az apró gesztusok.

rapfenNem kellett volna ennyit fáradnod érte,de ha már megtetted átfutom :)

"A rendszer Win7 maradt egészen az ide regisztrációm óta." Igen.