Sziasztok! Mint a nicknév-ből is kiderül nem vagyok egy informatikai guru és nem is tervezek azzá válni :) Egyszerű felhasználó vagyok aki böngészik,zenét hallgat a gépen. Az első gépem olyan 2004 táján lett összerakatva egy ismerőssel aki otthonosan mozgott ilyen területen "természetesen" kalóz xp-vel felszerelve. Akkoriban viszonylag erős gépnek számított és Fifa ment rajta ezerrel.:D Programok telepítésével nem volt bajom,mert annyira azért nem voltam elveszett ember,de a rendszertelepítést nem figyeltem így fogalmam sem volt mit és hogyan kell, így az újratelepítést sem mertem bevállalni. Aztán jött a win7 amit szintén nem én tettem fel,de már figyeltem és nem tűnt nehéz dolognak. A rendszer gyors volt és nem is volt gond vele,bár azért szépen lassan növekedett a betöltési idő,de engem nagyon nem zavart. Majd vagy két évvel ezelőtti nyáron villámcsapásként ért a villámcsapás. Sajnos semmit nem húztam kis időben a konnektorból időben így a gép elfüstölt vele együtt egy genius 5.1 es hangrendszer is. Agybajt kaptam és szidtam magamat.Egy ismerős jött megnézni és sikerült életet lehelni belé,de pár nap múlva bevégezte. Azóta a darabjai egy dobozban,nem tudom mi működik belőle és mi nem. Két hónap elteltével sikerült egy gépet kiszorítani a pénztárcából,ami szintén "összerakott" konfiguráció. Szerencsére a vásárolt dolgok meg is érkeztek,még mielőtt az oldal be nem zárt a sok feljelentés miatt.Igaz nem pont az az alaplap érkezett,de amit küldtek az sem volt rosszabb nála. A rendszer Win7 maradt egészen az ide regisztrációm óta. Olvasgattam és döntöttem.Jó lesz ez a linux izé nekem,mert már fifa-ról leszoktam mással meg nem nagyon játszottam. Már csak a zenehallgatás a fő vonal :) Kipróbáltam,működött minden mondtam lesz ami lesz telepítem.Két vinyó van a gépben,így könnyű volt kiválasztani melyiket ne babrálja,mert ott az "értékeim" vannak. Ubuntu 13.04 ment fel. Könnyű volt megszokni és még mindig tanulom a rendszert :) Amilyen programokra szükségem van azt megtaláltam és működik minden. Talán csak a hangokkal nem vagyok megelégedve,mert a hangerőt feltekerve sokkal halkabbnak tűnik mint win7-en,hiába nézegettem az alsa-t ,Na de ennyi belefér.
Tudatlan
Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól sikerültek a dolgok (egyébként el sem olvastam, mert rosszul lettem mikor ránéztem), de ha már nem tördeled meg, legalább az írásjelek után tegyél szóközt!
voloferencTehetném,de ha papírra írunk ott nincs szókőz és ide sem fogok tenni :)))
"A rendszer Win7 maradt egészen az ide regisztrációm óta." Igen.
voloferencÉn végigküzdöttem magam rajta. Nem kellett volna.