venepasHm...
A könyvtár megvan. a tulajdonságai nem biztos, hogy rendben vannak. A dolphinban nézegetem, akkor azt írja, csoport, és egyéb számára nincs hozzáférés. Itt nem tudom megváltoztatni sem.
A chmod használata pedig valamiért nem megy. Olvasgatnám a man oldalakat, de sajna az angolom elég gyatra. Most találtam a linux doksik közt magyar samba leírást, azt böngészem, de elég sokáig fog tartani, és jó lenne ha már most működne a dolog.
Az érdekesség a dologban, hogy az Androidos kütyü megtalálja a gépemet (persze, hát linux alapú), de furcsa dolgokat művel velem. Látja a megosztott könyvtárakat, de némelyikbe nem enged belépni, (a munkába sem) csak kéri az accot. Ha megadom a saját root accomat, nem fogadja el. Más könyvtárba pedig anonymusként is beenged. Ha egy fájlkezelőt indítok az andi alatt, akkor meg belépek az IP címemre, megvannak a könyvtárak, beléphetek a munkába is, de azt írja üres.
Olvastam összevissza mindent. Az arp táblának van köze ehhez? Mert az is elég gagyi. Semmi nem stimmel benne, és sem törölni, sem új címet fölvenni nem hagy.
Ja, és az IP tartomány után mit jelent a /8 vagy /24?
Azt átírtam egyébként 192.168.0.0-ra, de ez sem segített.