htbc:-) Értem, miről szóltál, de nem, én stabil verziókat használok, kóstolgattam az Ubuntu köztes kiadásait, a Debian testing-et, sid-et már nem mertem és gyorsan letisztult a kép, hogy a tesztverzió nem kóser, legalábbis nekem nem. Szóval, Ubuntu-ból aktuális LTS, Debian-ból stable, nekem.
Ezek a ppa-k, amiket Kubuntu-n használok meg szerintem nem béta verziókat tartalmaznak, illetve van néhány pl. ubuntu sources list generator-on meg Ubuntu Tweak-ben is, ami daily build, bleeding edge vagy hasonló, ilyeneket nem használok, mióta kipróbáltam egy-kettőt (pl. xorg edgers) és backport tárolót sem használok.
Sosem volt még gondom törött csomagokkal csak tesztverziós kiadáson. A sors fintoraként (ezt már írtam valahol) tesztverziós Kubuntu-val kezdtem Linux-ozni. Persze, ekkor még fogalmam sem volt az Ubuntu verziók mibenlétéről, de roppant tanulságos volt és ami a legjobb, hogy így sem adtam fel :-) pedig rogyadozott a rendszer rendesen, idővel persze kezdett szépen egybeforrni a frissítésektől .
A saját izgágaságom nem arra vonatkozik, hogy nekem a legfrissebb programok kellenek, hanem arra, hogy néha rám jön a rendszer buherálgatnék, elkezdem túrni jobbra-balra míg jól szét nem barmolom. Na, de kölyökkoromban is így ismerkedtem a dolgokkal, szétszedtem rádiót, lemezjátszót, dömpert, stb., szinte mindent.
Mivel tavaly karácsonykor lejárt a laptop-om garija, így nekiültem és ezt is szétszedtem apró darabokra majd összeraktam és ezt eljátszottam még 6-szor, 2 nap alatt, így már nem okoz gondot, ha szét kellene szednem valamiért, de ha nem kell szétszednem semmiért akkor is megérte, mert nem tudnék nyugodtan aludni, hogy nem tudom, mi van benne. :-) Értem?!
És végszóként: Szerintem minden oprendszer fő vírusa, maga a felhasználó. Mindegy, hogy Linux vagy Windows. Ezt azzal tudom alátámasztani, hogy mutter gépén kalóz XP volt éveken keresztül (míg rá nem leltem a Linux-ra), de neki nem telepítettem semmi illegálisat (az XP-n kívül) a gépére és semmi baj nem volt vele 3 éven keresztül, pedig még online bankolt is róla. Értem?! :-)