Nekem a Linux filozófiája tetszett volna. Én legalábbis, valami szebb eszmét társítottam hozzá. Az ingyenessége, szellemessége, szépsége mögé valamiféle világjobbító szándékot képzeltem. Amikor beírtam a Google-be az Ubuntu szót, az első találat, amire kattintottam, ezt az idézetet tartalmazta: 'A szó maga afrikai eredetű, jelentése: “emberiesség másokkal szemben”'. És ezt: „Az ubuntu szellemében cselekvő ember nyitott és segítőkész, másokkal szemben pozitív, a többiek képességeit és lehetőségeit nem érzi fenyegetésnek, megfelelően magabiztos mivel tudja, hogy egy nagyobb egész része. Megalázónak érzi, ha másokat megszégyenítve, megalázva, megkínozva vagy elnyomva lát.” Áhá, mondtam magamban akkor! Ez kell nekem! Egy ilyen közösség, ahol az emberség van címszóul a zászlóra tűzve. Ez már igen! Aztán elkezdtem olvasni ezt a fórumot... Egy ideig tetszett is, de nagyjából mire Tudatlan bejegyzésére adott válaszok végére értem, megfordult velem a világ. Itt sem találtam meg, amit kerestem. Elkeseredettségem teljessé vált. Ja, ha csak nem azt akarod válaszolni, hogy „igazából nem is vagyunk ilyenek” akkor inkább ne is válaszolj semmit. És, ha még azt is írnád, hogy „nem is vagyunk ilyenek”, ki hinné azt el ezek után?
Majdnem Ubuntu felhasználó
Hatalmas +1000!
Aha. Tehát egy fórumban elkövetett beszólás/ok alapján ítélsz meg egy 30000 fős társaságot, és ami lényegesebb, egy operációs rendszert. Érdekes logika. (Ugye nem írtam azt, amit kértél, hogy ne írjuk. :-) ) Szerintem olvasd tovább a fórumot, van ott jobb is.
Elnézést, ha csalódást okozok neked azzal, hogy nem vagyok tökéletes! Más fórumtagok sem azok, nem is állította ezt senki, ez a regisztrációnak nem is feltétele. Emberek, akik (többnyire) ugyanazt az operációs rendszert (is) használják (vagy legalább is valamilyen Linuxot). Emberek, akik ilyenek is, olyanok is. Egy eszme hathat pozitívan, de egycsapásra nem fog megváltoztatni gyökeresen személyiségeket. Egy eszmének annyi értelme van, amennyit sikerül belőle a gyakorlatban megvalósítani.
rapfenSzia! Én ezt az egészet nem értem... megnéztem Tudatlan bemutatkozó topikját, s hát igen, van benne némi szekálás, a tolerálhatóság határáig, de ez alapján csak nem kellene leminősíteni egy teljes közösséget, ahová --jelzem-- nem csak Ubuntu felhasználók tartoznak, mint tudjuk. Pár egyszerű formai szabállyal elejét lehet az ilyesminek venni. Pár példa: --Köszönés. Szerintem teljesen alapvető és normális dolog, hiánya --még ha nem is feltétlenül tudatosul a topikod/blogod olvasójában -- rendkívül idegesítő tud lenni.. --Egy mosoly nem kerül semmibe. :) Egy mosoly szmájli pedig alig többe, mégis képes teljesen megváltoztatni a hozzászólásod hangvételét és a társalgás hangulatát. Próbáld ki, nálam eddig működött... :) Persze lehet savanyú pofával, mogorván is társalogni, de ha már választhatunk, akkor miért legyen mindenki rosszkedvű..? --Ha valaki neked nem tetszőt ír, vagy személyeskedik veled, egyszerűen hagyd figyelmen kívül a bejegyzését. (alapvető kommunikációs trükk... na jó, ettől függetlenül ez nem mindig sikerül nekem sem :D ) Aztán vagy lenyugszik, vagy odébb áll, mindenesetre te nem mész bele egy teljesen értelmetlen adok-kapokba... Nagyjából ennyi, de ezek közül persze egyik sem kötelező érvényű és nem csak az Ubuntu.hu fórumán érvényes megállapítások... Na mindegy, egyébként pedig szíved joga nem-tetszést nyílvánítani.
"Itt sem találtam meg, amit kerestem. Elkeseredettségem teljessé vált." IRL próbáltad már?
Hát ez a marketing duma... ez hatalmas. :D
Szia! Sajnos van abban igazság amit leírtál, de azért nem szabad általánosítani. Azt gondolom, nem helyes egy közösséget megítélni pár (általános emberi normákat be nem tartó) fórumozó miatt. Mivel itt többen vagyunk mint más linuxos fórumokon, nagyobb a szórás is... :) Sokan vagyunk-sokfélék, arról meg egy disztribúció sem tehet, hogy milyen ember az, aki használja...