kurru(Mert ha ilyet látsz dühös leszel és jól megmondod a véleményed? :D Nem is olyan könnyű nem felülni az érzelmi hullámvasútra, mint azt első hallásra gondolná az ember. Leíratik egy kérdés. A választ várják, szinte azonnal, de nem kezdenek vele semmit, meg sem próbálják, vagy kiderül, hogy nem is az a gond… Vannak dolgok, amiket a kérdező helyet nem tehetsz meg. Pedig tudod, hogy (neked) csak egy fél percbe, pár kattintásba telne. Mit nem lehet ezen érteni?! Most miért kezd el más irányba menni?!… Oda kell figyelni, hogy a kérdés szülte megoldáskényszert a segítő bizonyos esetekben el tudja engedni, de ezt tanulni, gyakorolni kell, és előfordulhat hogy benézi valaki.)
Majdnem Ubuntu felhasználó
PhaceÉn úgy gondolom, hogy nem mindenki így áll a dolgokhoz, "főleg egy kezdő, lelkes felhasználó számára". Ki indulva abból, hogy a Windows alatt nincs semmi ilyen jellegű probléma (kivétel egy-két esetet), ott mindent a "szájába" kap. Nos Őnekik a Linux kínszenvedés, mivel nem kellett megküzdeniük semmiért. Mos nem azt akarom mondani, hogy Nekik nem való a Linux, hanem azt, hogy meg kell tanulni küzdeni, úgy hozzá állni a dolgokhoz, hogy igenis képes vagyok rá, hogy ezt meg csináljam. Mondom ezt úgy, hogy Nálam az esetek 80%-ában telepítés után semmit sem kell csinálni, minden működik. Ami még fontosabb, hogy a tulajdonos elégedett. Én könnyű helyzetben voltam, mivel a Windows alatt is egyedül birkóztam meg a problémákkal. Így a Linux sem jelentett nagyobb erőfeszítést, csak másképp kellett megoldani. Itt is kellett eleinte segítséget kérnem, most már eljutottam arra a szintre, hogy megpróbálom egyedül megoldani, több-kevesebb sikerrel. Szeretem a kihívásokat.
rapfenA kevés infoval kapcsolatban, szerintem gyakran elejét lehetne venni a dolognak, ha lenne egy OLVASSEL téma, mindig a lista tetején (nem tudom, hogy ezen a fórumon megoldható-e), és ott a gyakori problémákhoz leírni, milyen parancs kimenetelekkel kezdje a mondókáját. Tudom is én, pl. partíció gondnál lsblk, df; videokártya, hálókártya bajnál lspci, stb... Vagy akár teljes lshw.
rapfen„mindig kedves, barátságos, a legelemibb dolgokat is angyali türelemmel magyarázza el hetente akár 15-ször is. Soha nem ad linket, mindig mindent szájbarágósan leír” Ez a baj. Egyszer kellene leírni, de jól és részletesen, utána pontosan arra linkelni. Ezt csinálják már mióta a vezető szabad szoftver szakértők. Ott a Szabad út, ott a Linux Akadémia, ott az ESz2K2. Ez legyen a cél, ehhez kellene felzárkóztatni az ubuntu.hu-t. De amíg Htibi sem tudja, hogy ki van az atya becenév mögött, addig ez egy lehetetlen feladat.
UdiIgazad van. Erre lenne jó a Wiki. Azonban valamiért dög nagy csend van. Az én júniusi két ügyetlenkedésem óta, csak Wikista szerkesztése volt. Azért az jó lenne, ha az én írásaimnál magasabb színvonalú cikkek is kerülnének bele. Pár nagy tudású szakember nem ártana. Mind cikket írni, mind kijavítani az esetleges hibákat. Vagy lenne legalább valami, ami egy kis iránymutatást adna arról, amikről érdemes lenne egy kisebb nagyobb cikket összehozni. Valami kis koordináció. Ez a „reggel felébredek és írok valamit” nem sok sikert eredményez.
UdiMost nézegettem a Szabad út oldalát. A „Szabad tananyagok, segédanyagok” résznél a „Webszerkesztés” felirat alatt lévő linket is néztem. Gondoltam, megnézek néhány videót. Sajnos az összes el lett távolítva. Tudom, hogy ezek már nem a legfrissebbek, de ide mutat a link. Azért a linkek sem tökéletes megoldások.
PhaceEz szerintem jó hozzáállás... Sok mindenben az segített nekem, hogy felhúztam magam egy - egy hozzászóláson és bizony elkezdtem mélyebben utánajárni a dolognak. De azért vannak dolgok még mindig, ami szerintem nem idevaló. Pl hitvallások. Tudom hogy ez már lejárt lemez itt, de iszonyatosan felbosszantott és semmiben sem segített...
rapfen+100 Helyesírás: ha látszik, hogy tudna helyes(ebb)en írni, de nem foglalkozik ezzel, csak löki a sódert, vesszők nélkül, akkor énbennem mindig felmerül a kérdés, érdemes-e ennek segíteni? Annak aki, arra sem veszi a fáradtságot, hogy a mondatot nagybetűvel kezdje, és láthatóan nem törődik a gondolatai tagolásával? Hát nem, nem akarok a szöveg többszöri átolvasásával pluszfeladatként nyelvtani rejtvényeket fejtegeni... És még egy érdekes megfigyelés: Többször tapasztalom, hogy mihelyt megírja valaki a helyes vagy annak vélelmezhető választ, a kérdésfeltevő nyomtalanul eltűnik... Igen, akkor az lehetett a jó válasz...