"És, ha még azt is írnád, hogy „nem is vagyunk ilyenek”, ki hinné azt el ezek után?” Én "Ubuntu" vagyok másokkal szemben, mert meghagyom nekik a választás szabadságát, mindenki higgyen amit akar. És azért használok Linuxot mert jó.
Majdnem Ubuntu felhasználó
vadonkaPerszeee... csak mi magyarok vagyunk ilyen pökhendiek, hát hogyne... "Sajnos többnyire mindig annak a legnagyobb a szája és az veri magát a legjobban aki a legkevesebbet tud érdemben a dologhoz hozzáfűzni csak egyszerűen muszáj neki a középpontban lenni, bármilyen áron." Erre szeretnék most egy konkrét példát is látni...
+1 Az én véleményem, hogy Magyarországon a fórumokat chatelés helyett használják az emberek. Külföldi Ubuntu fórumokon nincs ekkora rizsa. Ha valaki tudja a kérdésre a választ, leírja. Ha nem tudja, nem ír be félválaszokat, főleg nem kezd el kötözködni a kérdésben található hibákon.
kurruAttól hogy valakinek nem tetszik pár fórum hsz, még használhat egy oprendszert. Van sok másik fórum, ami más jellegű, lehet választani. A kérdezőnek kicsit fura a felfogása, ez kb. olyan hogy pl: hiszel istenben, imádkozol stb, aztán hallasz híreket a pedofil papokról, és emiatt hagyod az egész vallást a fenébe :) Hatásvadász, emiatt kár volt regisztrálnia.
vadonkaAz emberek természete ilyen, a sokszínűség és a látásmódok mássága miatt kialakul rengeteg vita. A vitapartnerek intelligenciája meghatározza a beszélgetés "minőségét". Más fórumokon is ugyanez a helyzet, csak ott erősebb jóval a moderáció. Itt is lehetnénk nagyon szigorúak, csak a jó szakmai hozzászólásokat hagynánk meg, mindenfajta személyeskedés nélkül. Egy ilyen döntéssel viszont az emberséget, a közösséget tüntetnénk el. Hagyjuk a vitákat kibontakozni addig, amíg normális keretek között folyik.
kurruSok esetben a fél válaszok egyfajta rávezetést jelentenek a megoldásra. Úgy gondolom, amire magadtól jössz rá némi segítséggel, sokkal nagyobb sikerélményt jelent (főleg egy kezdő, lelkes felhasználó számára). A "küzdelem" után a megoldást egy életre megjegyzed, ellentétben a kézhez kapott megoldással, amit csak be kell másolni a terminálba.
kurruNyugi, nem vagy gyengeelméjű csak mindenkinek másképp szelektál az agya :-) Egyébként csak alátámasztani tudom azt, amit Phace ír, én is kaptam ilyen félválaszokat meg teljesen mellé találatokat is, de már ez utóbbiak alapján is eltudtam indulni felgöngyölíteni a szálakat és tényleg nagy élmény volt, hogy a végeredményt végül is én sakkoztam ki magamnak a kapott ötletek alapján.
BobbahIlyen esetben viszont jobb lenne egy Stackoverflow.com típusú fórum, amiben rangsoroltak a válaszok. Aztán a hozzád hasonló "perverzek" kezdhetik a legutolsó bejegyzéstől. A véleményemet fenntartom: csetelésre használjuk a fórumot, mindenki véleményt akar nyilvánítani, még ha nem kompetens is a kérdésben.
kurruJa, igen, ebben van valami sőt, lehet, hogy már én is szóltam hozzá így témához, bár igyekszem csak olyanba beleszólni, amivel már volt saját tapasztalatom vagy legalább eleget olvastam róla, de a beszélgetős stílus nem maradhat el :-) Ezt a stackoverflow-s utalást nem igazán értem, pedig megnéztem az oldalt, de gyorsan be is zártam, ijesztő volt :-) Közben leesett a stackoverflow :-) nagyot koppant, de nem, jó ez így, ahogy itt van. Én szeretek ide járni, van hogy direkt csak olvasgatni jövök.