Üdv.
Ma sikerült egy ilyen csodát beszereznem, volt már egy kábel nélkül, ezért is kellett vennem egy másikat :S (speckó usb-(szut@k hp szabvány) kábel kell hozzá! ez is elvett pár órát az életemből).
Habár kicsit késve de azért leírom , hátha valakinek használható lesz.
Mikor először rádugtam betalálta magát és berakta a nyomtatók közé, majd rámentem a tesztoldal nyomtatására, ez nagy hiba volt. Nem csinált semmit...
Nálam az alappal nem működött pár óra után rájöttem, hogy megakasztottam (a tesztoldallal) a nyomtatót vagy talán valamit az ubuntun, ezt nem tudom.
synaptic-kal feltettem a hplip-gui -t meg amit még akart, majd a hp-setup, feltette a szükséges cuccokat és utána működött is, csak mielőtt a hp-setup -ot indítod húzd le a gépről és a hálózatról a nyomtatót, majd csatlakoztasd ismét. Ez azért kell ha netán valamiért beakadt volna.(mikor ezt kihagytam a hp-setup a keresésnél beakadt kb 1 órára, ki kellett lőnöm).
Miután sikerült felraknom simán nyomtatott, amikor be volt akadva a hplip a nyomtató státuszba valami olyat írt hogy nem tud kommunikálni az eszközzel.
ubuntu 13.10, a hplip az ami a tárolóban volt.
remélem tudtam valamennyit segíteni.