Sziasztok!
Letöltöttem a Firestartert, és elindítottam a varázslót. Bár nem volt világos, hogy hogyan állítsam be, mert hogy válszt kér arról, hogy miről használom, én pedig több helyen is. A munkahelyen wifiről (ott tökéletesen megy). Valamint odahaza, de otthon csak közvetlen a kábelnetről hajlandó indulni. A router (D-Link) kábelt nem látja, a wifit igen, sőt arra állítólag csatlakozik is, de ennek ellenére nem tudok felmenni a netre. Pedig minenképp a wifi kellene ott is, hisz nem foglalhatom le a bejövö kábelt, mert más is használná routert.
Szóval a varázsló után indítottam a Firestartert, és ezt a hibaüzenetet kaptam: Tűzfal indítása sikertelen, A ppp0 eszköz nem áll készen.
Meg valami naplózás sem működik.
Ez után jó pár tűzfallal kapcsolatos itteni oldalt átnéztem, Majd beírtam a terminálba: sudo ufw enable
Állítólag aktív
chicki@chicki-K50IJ:~$ sudo ufw status verbose
[sudo] password for chicki:
Állapot: aktív
Naplózás: on (low)
Alapértelmezés: deny (bejövő), allow (kimenő)
Új profilok: skip
De a Firestarter, az indítás után újra csak ezt a ppp0 eszközt hiányolta, és a nem működő naplózásra hívta fel a figyelmem.
A gép: Asus K50IJ 32bit, 2GB Ram, Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz × 2, "50 GB HDD, Ubuntu 12.04 (precise) 32 bit kiadás, Kernel: Linux 3.8.0-35-generic, GNOME 3.4.2, wi-fi 802.11n,
Kérem, hogy segítsetek, mert hiába olvasom a témába vágó oldalakat, ugy tűnik mintha latin lenne.