Szerintem nem így lesz. Már a legtöbb aptop agya a window s8 végett a monitorban van és a billentyúzet csak fityeg ott ráakasztva. Mert a windows 8 kézzel is "kényelemesen" vezérelhető. Ugyebár az RT nem vállt annyira be, de a Surface pro és más gyártók tábla/PC gépei egyre jobban elterjednek. Vagy kézzel irányítod ha netezel stb. Vagy Bluetooth egér és csatolható klaviatúra és máris teljes értékű munkaállomás egy teljes értékű op. rendszerrel. Nem is baj, de a secure boot és egyébb trükkök sokasága attól félek azt fogja eredményezni hogy egyszerűen nem lehet majd bootolni az ubuntut. Tulajdonképpen ellehetetlenítik a rendszer fejlődését. Egy pénz alapú társadalom elég erős ebben. Mivan ha nem lesz min megjelennie a rendszerenek mert a gyártók windowst vagy hasonló modelleket akarnak, de mivel windows-t és manapság már a 8-at mindenképp kell vinnie így az érintőkijelző elöbb utobb kiszorítja, legalábbis mama mellé rendeli a klaviatúrát. Az adobe flash támogatása megszünt, az office nagyon egyenuralkodóvá akarja kitörni magát. Lásd Libreoffice mindnere jó, kivéve ha pl: kapsz egy szerződsét world-be amit kénének vissza worldbe vagy távoli kiszolgás miatt lenne szükséges. Buktad, ha belenyúlsz libreoffical és visszaküldöd soha többé nem jelenik meg rendesen a kép hanem szétcsúszik. Mindegy is én nem bűnbakokat keresek, egyáltalán nem érdekel kinek a hibája. Én végfelhasználó vagyok, nem zavar a germó a linuxal szivesen, csak maradjon mindíg kiskapu az üzemeltetésére és a mostani fejlődés mintha véglegesen kiszorítani akarna mindent. Meg lehet nézni. Apple: pénzért linux kösz nem. Windows: tudja mindneki miért nem :D. Google: képtelenek egy normális asztali rendszert csinálni. Ubi minden tudna de megölik hogy a sok félig hibás, ha ebben jó akkor másban biztos rosszabb rendszert használd. Kérdés ha az android (linux és kész nem vitazom) így elterjedt. Akkor szegény ubuntunak (canonical) mi nem megy? Persze ezek csak elméleti vacakolás a fejemben. Semmit sem szilárd tényként állítok. Meg gyűjtöm a nálam tapasztaltabbak véleményét.