z182sterSziasztok!
Én a Windowsra készített Lili USB kreátor programot használom a live usb telepítők elkészítésére, de a Linuxon kívül jól működő Win 7 vagy XP telepítőt is tud készíteni.
A gondom inkább a nem túlságosan megbízható USB pendriverekkel van. Ma is feltelepítettem egy ilyen kacatra a Mint 16 xcfe disztrót. Rendben telepítettem a szükséges programokat és a frissítéseket is. A harmadik szakszerű leválasztás és újraindítás után az egész asztal eltűnt, csak egy fehér háttér van, de a tálcán minden működik és elérhető elérhető. Az erőlködéseim ellenére sem lett magyar nyelvű, pedig a magyar nyelvi csomagokat telepítette, mert a /var /chase/ apt/archives mappában megtalálhatóak. Ha a Sinaptikkal megnyitom azt írja, már telepítve vannak.
Az asztal betlilásoknál hiába választok háttér képet, nem jelenik meg az asztal csak fehér háttér, a firefox vagy a megnyitott mappák rendben megjelenek.
Most egyébként arról firkálok és érdeklődöm, hogy milyen konzolos parancs sorral tudnám egy újra telepítés nélkül, az asztalt és az ott megjelenő felcsatolt eszközöket vissza varázsolni?