kdaniKDE alatt nálam a conky mindig hagyott egy fekete keretet, vagy ha mindenféle transparency kapcsolót bekapcsoltam, akkor maga a tartalom is áttetsző lett.
Ha jól emlékszem, arch fórumon olvastam valahol egy megkerülő megoldást. Egy "feh" nevű alkalmazással kell az aktuális, KDE desktop alatt használt háttérképet megnyitni, a conky indítása előtt. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy egyszerű kis script segítségével kiszedem az épp aktuálisan beállított háttérkép linkjét, és ezt állítom be a feh alkalmazással. Tehát első körben fel kell tenni ezt a progit. Opensuse tárolóiban nem volt benne, de letölthető innen:
http://software.opensuse.org/download.html?project=X11%3AUtilities&package=feh
ubuntu/kubuntu alatt elvileg elérhető tárolóból:
sudo apt-get install feh
A script tartalma:
#!/bin/sh
killall conky
feh --bg-scale "`grep 'wallpaper=' ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc | tail --lines=1 | sed 's/wallpaper=//'`"
sleep 5
conky
Ezt el kell menteni pl: conky.sh néven, futtathatóvá tenni, felvenni az automatikusan induló alkalmazások közé:
rendszerbeállítások->indítás leállítás->parancsfájl hozzáadása
Ez után kell egy kis kwin móka, hogy csak ott látszódjon (desktop, activity) a conky, ahol szeretnénk:
kép1
kép2
Az időképes scripről itt olvasható részletesebb leírás.
Ezt amúgy úgy oldottam meg conky-val, hogy az időképes scriptet eleve a conkyrc-ből hívom meg.
Az alap conky innen tölthető.
A módosított conky tartalma pastebin-ről tölthető.
Természetesen még lehetne tuningolni a feh scripten is, pl. használat alatt ha háttérképet módosítunk, akkor kövesse az is.