simanzoliÉrtem én. Csakhogy éppen az NAV oldaláról letöltött telepítő hiányol valami kulcsot. Legalábbis, számomra ez derül ki (mert ott van ".rpm" kulcs, ami minek). Egyszerű a megoldás, mindent törölni (a kulcsokat is lehet), majd futtatni egy
sudo apt-get autoremove
parancsot. És a NAV telepítővel nekilátni. Hitvitákba nem szállok bele, igaz, hogy tulajdonképpen igazad is lehet (vagy van esetleg bizonyos szempontból) .. mert csak dereng, hogy az abevjava tároló mi tulajdonképpen, lehet egy JAVA csomagból tar.gz vagy deb csomaggá alakított csomag tárolóhelye. Pontosabban, az a véleményem, hogy úgy lenne jó ezt megoldani, mint a duinsoft, hogy a tárolós csomagjuk csak egy letöltő szkript. És frissül, amikor "a" JAVA frissül. No ezt sajnos nem tudom, vagyis, hogy az abevjava-next pontosan mit tartalmaz és hogyan épül fel frissítésileg. Kellemetlen az üldözési mánia érzés, de azért, mert nem hagyhatod figyelmen kívül és én sem.
Next-next ... lehet az kell. :)
.. ám csuhas fórumtárssal egyet kell értenem, mert lehet, a kulcs hiba nem is az abevjava-next tárolóhoz tartozik - ha egyáltalán próbálva lett az. Gondolom, erre utal, hogy kéne terminal kimenet vagy képernyőkép mentés a hibáról. Előfordulhat. ;)
Remélem, megoldódik a kulcs hiba is.
És a kulcs hibákat egyszerű megoldani szerencsére, fel lett fújva, félre lehetett értve a probléma. Ha válasz jön, megtudjuk. :)
(off: a likőr kerneles link újra él)