Silent_BobÉrtem, de ha valakinek ez hiányzik a boldog OS-használathoz a lehetséges hibázások figyelembevételével, akkor miért ne? Szerintem mindenképpen jó, hogy így is lehet. Nem vállalati, vagy egyéb produktív rendszerről van szó, hanem apám netezős, emailezős, néha táblázatkezelős gépéről, amin nagy baj nem történhet, illetve a systemback-et is meg fogom neki mutatni, mert telepítés-eltávolítás már megy neki telefonos segítség nélkül is, annál jobban meg nem mászik bele a rendszerbe, illetve ha mégis, akkor megtanulja használni kicsit mélyebben az ubit, minden rendszerelszállással kicsit többet tud majd (amitől nem félek annyira, elég alapos, hogy minden addig ismeretlen művelet előtt olvasson valamit róla). Viszont ha idegesíti a frissítéskezelő, vagy egyéb alkalmazás joghisztije, kár elvenni a kedvét szerintem az újdonságtól. Nem tudok ott lenni mellette mindig, a jelszavát is tudja, ugyanolyan könnyen letérdeltetheti a rendszerét, az a plusz egy sor gépelés nem változtat semmin. Eddig is sudo su volt a kezdőparancs a terminálban neki (büszke vagyok rá, nem tőlem tanulta, ráadásul eztán merült fel benne az igény, hogy ő legyen a root, mert rájött, hogy amit így telepít/csinál, nem feltétlenül tudja su-jogok nélkül használni [mappa tulajdonjogok stb.]). 62 éves, fél éve ubuntuzik mert "még a net is mintha gyorsabb lenne így". Előtte windows volt náluk (megvan még végső esetre; és a géppel jött, "ki van fizetve"), de az elé nem szívesen ül, mert "nem talál semmit".
Most erre mit mondjak neki?
Külön jóság, amikor felhív, hogy mi mindenre rájött, és tudtam-e hogy...Külön szégyen, hogy nem mindig tudtam, sőt! Nagyon bírom az öregem! :)