csuhas32No akkor én mondom most, hogy juhéj :). Nagyon örülök, hogy sikerült (és visszaszerezted a bizalmat a Debian felé / ebben nem kételkedtem :o))! A képfrissítési frekvencia változtatása nekem nem jutott eszembe, ránézek viszont, hogy nálam mit reagál a gép erre. Még szeretnék karcsúsítani, csak nem tudom, van-e a baja a videókártyámnak vagy az alapalapnak, mert elég fura "állásban" hajlandó csak működni vagy inkább a monitor kábele rossz, mert azt kell tekergetni (botrány, tudom, de egyszer beállítottam, azóta nem bántom a gépet fizikailag, mint ahogy téged sem bántanálak :) - akciósan sem), hogy valami kép is legyen és ne kapjak dupla sípjelet indításnál.
Következő lépésed lehet mondjuk Openbox DE, például a Crunchbang, jó sok parancsot meg lehet tanulni vele ;). Linkeltem innen, azaz a binarytides oldalán elég jó és összeszedett leírások vannak (Debian-ra). Próbálom ezeket text-be rendezni, hozzáadni meglévő parancs gyűjteményhez, neked is jobb, ha nem csak az Ubuntu-t érted (grafikusan), hanem "a" Linux-szot. :)