bogumilA kimeneteket azért megnézném.
A CMOS reset port beállításait a BIOS-ban tudnád-e menteni, azaz hogy az legyen az alapértelmezett? És így, a telepített rendszer mit mutat? Alaplapi elem friss, nem kéne cserélni? Feszültség értékek a BIOS-ban? Az IRQ-kat kéne állítani, valami új eszközöd van és az megkavarta a rendszert. A Linux másképpen ismeri fel az eszközöket, mint a Windows, az említett kernel modulok (ohci_hcd/ehci_hcd) által például (az új Ubuntu-ban is ugyanez van már) és ez változott egy ideje, ezt kéne kideríteni (kimenetek). Az USB2.0-hoz és a "többihez" is más kell. Nekem olvassa a pendrive-omat a Debian 7, pedig sokat dugtam be Windows7 alá is. Próbáltad cserélgetni a dugaljakat?
A Debian 7 LiveCD-t próbáltad, és úgy volt jó?
Egyetlen dolgot nem értek még, hogy miért használsz 32 bit-es rendszert PAE kernellel, amikor én úgy látom 64 bit-es a processzorod (lehet, persze tévedek), 4 magos valami:
"PAE stands for P-hysical A-ddress E-xtension to access 4 GiB RAM on 32-bit systems. This is not needed for a 64-bit Ubuntu."
"The big advantage of PAE is allowing a 32-bit processor/system to use more than 4GB of RAM"
De az biztos, hogy nincs 4 GB RAM-od sem, mert éppen azt írtad, hogy csak 2 GB van.
Ám nézzük egy ilyet is:
grep --color=always -i PAE /proc/cpuinfo
Visszatérve még a nyitóra: "És a még működő többi is jelentősen lelassul."
Sok van belőle, és mik ezek? Pl. van másik pen is? Amúgy a kimenetek megmutatnák, ha lefuttatnád. Azaz az eddigi két válaszomból mindent. És azért kérdezek még ennyit, mert eddig szinte semmit nem válaszoltál, amiből kiderülne számomra érdekes dolog, amiből kiindulhatnék, pontosabban a megoldás is azokra építkezne.