csuhas32Köszi, rendes töled, hogy ennyi fàradsàgot àldozol a problémàmra.
Most nem az otthoni gépnél ülök, ezért csak az utolso mondatra vàlaszolok:
> Jó lenne (amennyiben az a megoldás megfelel neked)
> ha tudnál váltani 12.04-re, arra simán felmegy a GIMP 2.8…
Tervezek egy rendszer-megujitàst régota. Egy baj van: a 12.04-töl van az a bal oldali ikon-oszlop a menük helyett, az nekem nagyon de nagyon nem jön be. Annyira nem vagyok profi, hogy ezt vissza tudjam valahogy varàzsolni a megszokott menürendszerre.
Nézegetek màs disztribuciokat is, probàltam a fedora 20-at (jo sok elektronikai alkalmazàs van hozzà), de egy frissités közben ugy fejreàllt, hogy azota csak a hàttérképet làtom és nem csinàl semmit.
Van még Debian7 is a gépemen, ebben az a szimpatikus, hogy nem frissül olyan gyakran (ezzel nekem azt sugallja, hogy egyszer megcsinàltàk, és azota jo :-) ), viszont jo sok alkalmazàst kére ràtelepiteni ahhoz, hogy otthon érezzem magam benne.
Probàltam Kubuntut és Lubuntut is, valahogy nem jutottam odàig, hogy "àtköltözzek".
A mentalitàsom olyan, hogy a bevàlt dolgokat megtartom, szeretem hasznàlni (öreg autom van, a zsebszàmologépem kb 30 éves, az otthoni gépem relative uj, olyan 7 éves lehet) és nem igazàn fogom fel, miért kell félévente oprendszert frissiteni. Ha viszont valami nem àll kézre, az hamar ballisztikus pàlyàra àll.
Ez a pdf-be nyomtatosdi azért jo, mert àllàst keresek rettentö tempoval. Erre jut esténként kb 1 - 1,5 ora idö.
E közben nyitva kell legyen:
- böngészö, benne több lapon a lehetséges hirdetések
- filekezelö, hogy az elmentett hirdetéseket kezelni tudjam
- még egyszer filekezelö, ahol az elküldendö file-ok - önéletrajz, stb - vannak
- e-mail kliens (ez két ablak, mert az egyikben irom a jelentkezést)
- tàblàzatkezelö (még a jo öreg Gnumeric)
Mindez egy 22"-os monitoron.
Ha talàlok egy érdekes hirdetést, akkor praktikus a CTRL-P, aztàn egy klikk a mentésre és màr el is van téve az asztalra. Késöbb majd ujra elolvasom, megràgom.
A Gimp azt hiszem, ott van a gépemen, talàn probàltam is valamire hasznàlni, de az màr nagyon régen volt, amikor nekem pilotavizsgàm is volt :-), én azt szeretem, ha a program van énértem, s nem én vagyok a programért. A vàgolapon keresztül GIMP-be, aztàn onnan PDF-be, ez lehet, hogy szép és jo PDF-et eredményez, de semmivel sem egyszerübb, mint minden alkalommal àllitgatni a papirméretet (miért van ezerféle?) és a mentés helyét.
Na, jo sokat locsogtam, elnézést érte.