BoedoerMost kéne ez a kimenet: cat /proc/cmdline (http://ubuntu.hu/node/37431#comment-448431) Ez kicsit bonyolultabb és este van már. De az adott sorba (grub fájl adott sora; azt is idézheted a fenti parancs helyett), az idézőjelek közé, szóközzel be lehet illeszteni valamelyiket - nem biztos, hogy ez a megoldás (de az acpi problémára az lehet): acpi_osi=Linux acpi_osi="Linux" acpi_osi="" acpi_backlight=vendor Nézegetés: (csak olvasás) geany /etc/default/grub Szerkesztés: gksu geany /etc/default/grub De egy másolat - a szerkesztés előtt az eredetiről - mindenképpen: sudo cp /etc/default/grub /etc/default/grub.orig A szerkesztgetés, mentés után mindenképpen le kell futtatni a változtatások érvényesítéséhez: sudo update-grub majd újraindítás. Az mindenképpen biztató, hogy a két véglet között ugyan, de működnek a fényerő szabályzó billentyűk.

KimariteKimenetek: {syntaxhighlighter SPEC}boedoer80@crunchbang:~$ cat /proc/cmdline BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.13-0.bpo.1-686-pae root=UUID=5394711d-33b2-4600-981b-bce2b4160ca3 ro quiet{/syntaxhighlighter} grub: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_DEFAULT=0 GRUB_TIMEOUT=5 GRUB_DISTRIBUTOR=`echo CrunchBang` GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet" GRUB_CMDLINE_LINUX=""{/syntaxhighlighter} PS: hagyjalak aludni?

BoedoerÉn most lefekszem. :) Próbálj itt a fórumon keresni a laptopra vagy hasonló laptopra, a ThinkWiki-n én nem láttam ilyen témát.

KimariteGombokkal való szabályzásra nyilván nem, de amúgy ez esetleg nem lehet jó?

csuhas32Köszi, ez is egy lehetséges megoldás, de úgy gondolom, hogy ha egy kernel frissítés hatására a korábban nem működő funkcióbillentyű életre kel, akkor azt kell megpróbálni valahogy finomhangolni. Mégegyszer köszi. Tovább olvasgatok a fórumban.

KimariteFolytatjuk? :-) A fényerő buherálással megpróbálok magam megbírkózni, de a wifi és a virtualbox nagyobb falat és mindkettő fontos számomra. Plíz help! :-)

KimariteNe fáradj vele, mert sikerült megtalálnom a megoldást a fényerő prblémára: szerkesztendő fájl: /etc/default/grub {syntaxhighlighter SPEC}gksu geany /etc/default/grub{/syntaxhighlighter} Ezt a sort kell átalakítanunk: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"{/syntaxhighlighter} Erre: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor"{/syntaxhighlighter} Ezután GRUB-ot frisssít: {syntaxhighlighter SPEC}sudo update-grub{/syntaxhighlighter} újraindítjuk a rendszert: {syntaxhighlighter SPEC}sudo reboot{/syntaxhighlighter} és örülünk... :-)

BoedoerIgen, ezt valahol errefelé olvastam én is (csak az imént nem linkeltem be). Sok sikert a továbbiakban! :-) ... a megoldva mehet a címbe ;)

KimariteKöszi. :-) Egy dolog viszont még nem OK. A Virtualboxban nem indulnak a vendég OS-ek. Itt legalul leírtam azt, amit sikerült megértenem az angolból, viszont Debianul már kevésbé értek. :-( A megoldás 2. fele nem világos. Segítenél nekem értelmezni?

BoedoerA ".sh" nálad itt lehet (nálam nincs, de van ott más): cd /usr/share/virtualbox/ /usr/share/virtualbox$ ls nls VBox.sh VBoxSysInfo.sh A "cp" az egy fájlmásoló parancs, megmarad az eredeti fájl is. sudo cp /innen/ezt /ide/azonos_(vagy)_más_néven De ezzel a leírás végrehajtással várni kéne. Azt kéne megnézni, neked van-e ilyen fájlod: /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules Nekem nincs. Neked? ___ Kézikönyv oldal alkalmazás telepítése: sudo apt-get install manpages manpages-hu Használata jelen esetben: man cp Általában telepített parancsokat, alkalmazásokat tudsz némileg feltérképezni a használat szempontjából, hogy mire valók. Ezek alap leírások, de sokszor példák is vannak.

BoedoerAkkor (pastebin) tartalma? geany /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules De itt https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=7&t=38626#p174407 más nevű fájlt írtak, ezért kételkedtem, úgyhogy ezt is nézzük meg: ls /etc/udev/rules.d/

Kimaritepastebin: http://pastebin.com/kN3nRqZx terminal: {syntaxhighlighter SPEC}boedoer80@crunchbang:~$ ls /etc/udev/rules.d/ 60-vboxdrv.rules 70-persistent-net.rules 70-persistent-cd.rules z98_omnikey.rules{/syntaxhighlighter}

KimariteNo de várjunk, eltévedtem .. : "A 2. link szerinti hiba (http://kepfeltoltes.hu/view/140407/P1070950_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) azért következik be, mert a /usr külön partíción található nálam és amikor a VBoxCreateUSBNode.sh futni akar, akkor a /usr fájlrendszer még nincs felcsatolva." Ez miért van így, mi a célja? De a megoldás akkor az, hogy beteszed az /usr-t az fstab-ba .. . Tehát a leírásokat hagyjuk. Tartalma most? geany /etc/fstab

BoedoerKözben gondolkodom én is. A Crunchbang fórumon nem az alábbi megoldás? {syntaxhighlighter SPEC}sudo cp /usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh /opt/{/syntaxhighlighter} Azaz a VBoxCreateUSBNode.sh-t átmasoljuk az /opt/-ba. Majd /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules fájlban az elérési utat módosítjuk a {syntaxhighlighter SPEC}/opt/VBoxCreateUSBNode.sh{/syntaxhighlighter} -ra a {syntaxhighlighter SPEC}/usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh{/syntaxhighlighter} helyett. Szerinted?

BoedoerMmm. Az fstab az rendben, bonyolítani nem érdemes a programok időrendi betöltődését (init), egyszerűbb a CB leírás szerint eljárni. sudo cp /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules.orig sudo cp /usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh /opt gksu geany /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules Kicseréled az elérési utat benne: KERNEL=="vboxdrv", NAME="vboxdrv", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0600" KERNEL=="vboxdrvu", NAME="vboxdrvu", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0666" KERNEL=="vboxnetctl", NAME="vboxnetctl", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0600" SUBSYSTEM=="usb_device", ACTION=="add", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh $major $minor $attr{bDeviceClass}" SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="add", ENV{DEVTYPE}=="usb_device", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh $major $minor $attr{bDeviceClass}" SUBSYSTEM=="usb_device", ACTION=="remove", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh --remove $major $minor" SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="remove", ENV{DEVTYPE}=="usb_device", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh --remove $major $minor" (a szöveg végén üres sor maradjon) És a rendszert újraindítod.

BoedoerAz jó, ha te is gondolkodsz. De igen, ez a leírás lényege, fentebb részleteztem.