BoedoerMost kéne ez a kimenet: cat /proc/cmdline (http://ubuntu.hu/node/37431#comment-448431) Ez kicsit bonyolultabb és este van már. De az adott sorba (grub fájl adott sora; azt is idézheted a fenti parancs helyett), az idézőjelek közé, szóközzel be lehet illeszteni valamelyiket - nem biztos, hogy ez a megoldás (de az acpi problémára az lehet): acpi_osi=Linux acpi_osi="Linux" acpi_osi="" acpi_backlight=vendor Nézegetés: (csak olvasás) geany /etc/default/grub Szerkesztés: gksu geany /etc/default/grub De egy másolat - a szerkesztés előtt az eredetiről - mindenképpen: sudo cp /etc/default/grub /etc/default/grub.orig A szerkesztgetés, mentés után mindenképpen le kell futtatni a változtatások érvényesítéséhez: sudo update-grub majd újraindítás. Az mindenképpen biztató, hogy a két véglet között ugyan, de működnek a fényerő szabályzó billentyűk.
CrunchBang Waldorf (Debian Wheezy) – beállítási nyűgök (Megoldva)
KimariteKimenetek: {syntaxhighlighter SPEC}boedoer80@crunchbang:~$ cat /proc/cmdline BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.13-0.bpo.1-686-pae root=UUID=5394711d-33b2-4600-981b-bce2b4160ca3 ro quiet{/syntaxhighlighter} grub: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_DEFAULT=0 GRUB_TIMEOUT=5 GRUB_DISTRIBUTOR=`echo CrunchBang` GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet" GRUB_CMDLINE_LINUX=""{/syntaxhighlighter} PS: hagyjalak aludni?
KimariteNe fáradj vele, mert sikerült megtalálnom a megoldást a fényerő prblémára: szerkesztendő fájl: /etc/default/grub {syntaxhighlighter SPEC}gksu geany /etc/default/grub{/syntaxhighlighter} Ezt a sort kell átalakítanunk: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"{/syntaxhighlighter} Erre: {syntaxhighlighter SPEC}GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor"{/syntaxhighlighter} Ezután GRUB-ot frisssít: {syntaxhighlighter SPEC}sudo update-grub{/syntaxhighlighter} újraindítjuk a rendszert: {syntaxhighlighter SPEC}sudo reboot{/syntaxhighlighter} és örülünk... :-)
BoedoerA ".sh" nálad itt lehet (nálam nincs, de van ott más): cd /usr/share/virtualbox/ /usr/share/virtualbox$ ls nls VBox.sh VBoxSysInfo.sh A "cp" az egy fájlmásoló parancs, megmarad az eredeti fájl is. sudo cp /innen/ezt /ide/azonos_(vagy)_más_néven De ezzel a leírás végrehajtással várni kéne. Azt kéne megnézni, neked van-e ilyen fájlod: /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules Nekem nincs. Neked? ___ Kézikönyv oldal alkalmazás telepítése: sudo apt-get install manpages manpages-hu Használata jelen esetben: man cp Általában telepített parancsokat, alkalmazásokat tudsz némileg feltérképezni a használat szempontjából, hogy mire valók. Ezek alap leírások, de sokszor példák is vannak.
KimariteNo de várjunk, eltévedtem .. : "A 2. link szerinti hiba (http://kepfeltoltes.hu/view/140407/P1070950_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) azért következik be, mert a /usr külön partíción található nálam és amikor a VBoxCreateUSBNode.sh futni akar, akkor a /usr fájlrendszer még nincs felcsatolva." Ez miért van így, mi a célja? De a megoldás akkor az, hogy beteszed az /usr-t az fstab-ba .. . Tehát a leírásokat hagyjuk. Tartalma most? geany /etc/fstab
BoedoerKözben gondolkodom én is. A Crunchbang fórumon nem az alábbi megoldás? {syntaxhighlighter SPEC}sudo cp /usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh /opt/{/syntaxhighlighter} Azaz a VBoxCreateUSBNode.sh-t átmasoljuk az /opt/-ba. Majd /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules fájlban az elérési utat módosítjuk a {syntaxhighlighter SPEC}/opt/VBoxCreateUSBNode.sh{/syntaxhighlighter} -ra a {syntaxhighlighter SPEC}/usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh{/syntaxhighlighter} helyett. Szerinted?
BoedoerMmm. Az fstab az rendben, bonyolítani nem érdemes a programok időrendi betöltődését (init), egyszerűbb a CB leírás szerint eljárni. sudo cp /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules.orig sudo cp /usr/share/virtualbox/VBoxCreateUSBNode.sh /opt gksu geany /etc/udev/rules.d/60-vboxdrv.rules Kicseréled az elérési utat benne: KERNEL=="vboxdrv", NAME="vboxdrv", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0600" KERNEL=="vboxdrvu", NAME="vboxdrvu", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0666" KERNEL=="vboxnetctl", NAME="vboxnetctl", OWNER="root", GROUP="root", MODE="0600" SUBSYSTEM=="usb_device", ACTION=="add", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh $major $minor $attr{bDeviceClass}" SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="add", ENV{DEVTYPE}=="usb_device", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh $major $minor $attr{bDeviceClass}" SUBSYSTEM=="usb_device", ACTION=="remove", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh --remove $major $minor" SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="remove", ENV{DEVTYPE}=="usb_device", RUN+="/opt/VBoxCreateUSBNode.sh --remove $major $minor" (a szöveg végén üres sor maradjon) És a rendszert újraindítod.