Hány bites az Ubi? Windows 8 mellé a 64 bites kell.

A Windows telepítésekor hagyj egy üres partíciót, formázni sem kell. A Windowst rendesen állítsd le, kapcsold ki a félhibernálásos nyűgjét. Próbáld az Ubuntut. Ha ez nem működik, ugyanez fordítva Grub újratelepítéssel. Esetleg még Ubuntu alatt partíciók kialakítása telepítés nélkül, majd Windows, aztán Ubuntu.

ariszloNem Windows 8 mellé, hanem UEFI-hez. De újabban már dolgoznak a a 32 bitesen is, ha nem tévedek.

lev258Ha netán nem volna érthető a "félhibernálós nyűg", a gyors rendszerindítást kell kikapcsolni.

Van üres partíció a vinyón amennyi az ubinak kell, még ext4-re is formáztam, de egy teljesen üres lemeznek látja a telepítő. 64 biteset használok mindig.

ariszloVágom, utánaolvastam rendesen, már egy csomó tutorialt végignéztem/csináltam, de azért még1x megpróbálom.

Ehhez hasonlóval már találkoztam párszor, hátha nálad is ez okozza a problémát. A Live rendszerben nyiss meg a Terminált és add ki a következő parancsot:

sudo apt-get remove dmraid
          Ezután indítva a telepítőt nálam már látta a merevlemezt és a partíciókat.

brianelete2A fórumon használt kifejezéseidet válogasd meg ezután! Köszönjük előre is!

Nem lehet, hogy eredetileg GPT-s partíciótábla volt rajta, de időközben MBR-es lett belőle?

Ennyivel később: 8 év