Kedves segítő fórumozók!
Nekiálltam a telepítésnek. Ugye mint írtam, 450MHz, 256Ram, 3x9,1GB SCSI diszk, 1Mega S3trio, stb. telepíteni a címben szereplő IBM Netfinity 5000-re az Ubuntut.
Kb. 3 perc után parancssoros hibaüzenettel megállt a telepítés.
Gondoltam nem adom fel, és próbálok Debiant... Na ez elindul CD-ről, viszont ahogy bejön a telepítő, nem lát CD-meghajtót.
Suse Linux. Ez feltelepül, viszont hiába jelölöm be neki, hogy kérem a grafikus felületet (Úgy a Gnome, mint a KDE) nem tölti be. Nyilván nem egyszerre telepítettem a két grafikus felületet.
Parancssor bejön, neten találtam forrást miként lehet elindítani parancssorból, de egy végtelenszer egymás alá felugró hibaüzenet a válasz. (Azért írom a végtelent, mert kb 8 órára magára hagytam, és ugyanez fogadott mikor visszaértem.)
Midnight commander elindul, azzal semmi baj.
De grafikus felület nem.
Tudtok a megoldásban segíteni?
Akár linux disztribúció, akár valami varázslat.
(Windows server felmegy csont nélkül, de mivel gyakorló gép lesz egyenlőre, max egy teszt weboldalt akarok még futtatni domain nélkül, mindenképp linuxot szeretnék. Kezdőként nyilván ha van, akkor magyart. A grafikus felület nem játékhoz kell, hanem csak a kezdetekben, amíg belejövök a parancssorba. Tehát egyszerű, nagyszerű, és a fenti paraméterekkel rendelkező gépre.
Köszönöm a segítségeket!