Már nagyon régóta állandósult problémaként jelentkezik nálam a telefonokba való memóriakártyák random tönkretétele az ubuntu rendszer által. Azért írok ubuntu rendszert, mert kiszámíthatatlan időben, módon vágja haza a kártyákon levő adataimat az ubuntu valamelyik (nem mindegyik) verziója. Belefáradtam ebbe már nagyon. 20-30 giga adatom szállt már el lassacskán az elmúlt évek alatt, csak azért, mert ez a szánalom képtelen kezelni stabilan egy telefonból szabályosan eltávolított memóriakártyát. Nehogy ezért kelljen a támogatás nélküli 10.04-re visszatérnem. Mostanra az adatátvitelt telefonra egy router segítségével, ftp kapcsolattal, vezeték nélküli módban megoldottam (így nem kell beraknom a gépbe a kártyát), de ma kaptam egy microsdhc-t kölcsönbe és elfelejtettem ezt az egész hülyeséget, lazán bedugtam egy adapterbe, aztán oda az egész. Komolyan gondolkozom egy windózos visszatérésen, vagy ilyesféle megoldáson. Egy dolog érdekelne csupán, hogy mással is előfordult e már ez? Különösebben a megoldás sem érdekel, mert szerintem nincs is, csak az izgat, hogy ez csak nálam gond, vagy másnál is probléma.