Én 2004-ben ismertem meg a "gép" fogalmát,és természetesen Windóz XP(talán kalóz,bár a boltban telepítették rá) volt rajta,de UHU Linux 1.1 telepítő volt hozzá mellékelve. Körülbelül 2-3 évre rá feketehalált kapott a gép(hal.dll megsérült :D),ott volt az egyetlen segédeszköz: az UHU telepítőlemez. Feltettem,jó volt a GUI meg minden, de addigra már elavult volt már a bázis disztró(sima red hat ) Két hét múlva visszatette egy szerelő az XP-t, aztán lett még 3 újratelepítés(virus,driver,szemét)a harmadik újratelepítés után használtam a Slax 7.0.8-at a pendriveommal, aztán egészen 2014 február 1-ig az XP volt a főúr, aztán jött a Kubuntu 12.04,a pendriveommal telepítettem fel,aztán megmaradt még a másik merevlemezen az XP, és ha a Wine nem tud valamit,onnan egészítem ki. Gondolkozok azon,hogy natívan futtatok még XP-t(de ntldr nélkül szerintem nem sűrűn tudok :D ) Nagyjából ennyi lenne a történetem.
Egy játékos története a „susnyákos” Windowszal
Miért erőlteted az xp-t? Ráadásul már nem is támogatott.Mihez kell a win?
nightwalker"játékos"
A windóz az csak egy try-out lenne a poraiból,natívan játék futtatására,de lhagyható
egy.jatekosszóköz
Nekem inkább az nem tiszta, mit akarsz az ntldr-rel.
a mesterRossz elképzelés,én csak bootolni szeretném grubbal
egy.jatekosAnnak viszont nincs semmilyen akadálya. Ezért nem értem.
lev258Tudsz metódust mutatni?
egy.jatekosMire? Dual-boot-ra?
lev258Olyasmire
egy.jatekosFelrakod a Win-t, aztán meg az Ubuntut másik partícióra. Ennyi. Ha már fenn van az Ubuntu, akkor Windows-t másik partícióra, aztán meg Grub újratelepítés Live-ről. Semmi bűvészkedés nem kell hozzá. Még annyi, hogy az XP csak elsődleges partícióra hajlandó települni.
lev258Szóval scratch-ből csak grub reinstallal?
egy.jatekos"scratch-ből " ?