trtAzt már ne is említsük, hogy a "from scratch" kifejezés nagyjából azt jelenti, a legelején elkezdeni. Szóval ebben a környezetben értelme sincs, hacsak operációs rendszerek helyett nem a Grub telepítésével akar kezdeni. Jobban meggondolva, bár a Grub kicsit minimalista, nekem azért tetszik. Persze nem akarom órákig azt nézegetni. Szóval a kérdező, ha lehet, fejtse ki bővebben a mondandóját, mert más témákban is igen szűkszavúan fogalmaz, én pedig már elvesztettem a varázsgömbömet szomorúságomban, amikor Dr. Szöszi távozott a fórumról.

trtTehát annyira utálod, hogy örömmel olvasod az eltávolításáról szóló híreket. :(

• trt válaszolt erre.

a mesterNem, pont ellenkezőleg! Azt olvasom örömmel, hogy a "távozás" szó nem fedi a valóságot. Vagyis a "reinkarnációval", nevezzük így :-), kapcsolatos erős gyanúm beigazolódni látszik.

trtÉs ez ennyi ideig tartott? :-) Tisztára mint a napköziben. Nem lesz a bizonyítványod tele ötössel. :-D

• trt válaszolt erre.

rapfenNem ennyi ideig. Tudod, az ember soha nem lehet mindenben teljesen bizonyos, a tévedés jogát mindig fenn kell tartani. Nem mindegy, hogy 98 vagy 99,999 százalékosan biztos a dolgában... :-) Hmm, a másik lehetőség: (annak idején) a végleges kitiltás? Erre nem is gondoltam, nem olvastam tőle soha semmi olyasmit, ami még pár napos, átmeneti kitiltásnak sem adhatna alapot...

A komplett XP megvan,de mivel amire raktam az ubit az volt a "rendszerindítás"partició(ntldr,boot.ini,autoexec.bat),az sdb az a "rendszer" volt, és a "maradék" ami az sdb-n van az betölthető, ha a bat és ini fájlt megcsinálom neki? Bár a win az ntldr nélkül szerintem nem fog elindulni.

rapfenNem baj, néha becsúszhat egy négyes... :-D

egy.jatekosErről beszéltem. Nem is értem, mit akarsz mondani. Nekem az XP ott csücsül az egyik partíción az említett fájljaival együtt (bár már nem is használtam vagy fél éve). Az Ubuntu meg egy másik partíción. A Grub pedig azt indítja, amit kell. Ha nem másik partíción, hanem merevlemezen helyezkedik el a rendszer, akkor is meg tudja találni a Grub a Win-t. Mi az a rendszerindítás partíció? Tudom, hogy Win 7-től felfele van valami ilyesmi, de az XP-nek nem kell (úgy tudom, a 7-nek sem feltétlenül, csak a többség azt hiszi).

lev258(Tudtommal se kell feltétlen a hétnek. Ha úgy telepítesz, hogy előre létrehozod a partíciókat és a hétnek csak egy elsődleges marad, akkor megelégszik vele, és azon belül hozza létre ezt a rendszer számára fenntartott helynek nevezett izét. Ha van helye, akkor persze terjeszkedik és két elsődleges partíciót lefoglal.)

lev258Az egy spéci kalóz ikszpé volt ami a második reinstallnál elhatározta,hogy az előzőnek az említett fájlait használja,és most ott az sdb-n csücsül,és várakozik mikor kerül munkamenetbe.

egy.jatekosNa akkor előröl. Szeretnél egy ubuntut, és egy xp-t, ha elkap a játékőrület, és nem viszi a wine a kiszemelt áldozatot. Kövesd szépen lépésről lépésre: 1. Ments ki szépen mindent egy külső winyóra, pendrive-ra, DVD-re, ami szimpatikus. 2. Butulj be ubuntu cd-ről, és a gparted-el zúzz le mindent, majd csinálj 3 partíciót: a. NTFS, legyen elsődleges, amennyit a játékos XP-nek szánsz, én úgy 20-at adnék neki. b. swap (cserehely), legyen kb 1 giga, az úgy nagyjából elég a legtöbb esetben c. ext4 a maradéknak, erre mászik majd fel a pingvin. 3. Törd ketté a spéci kalóz XP lemezedet, és keríts egy rendes, nem csesztetett verziót. 4. Telepítsd fel az XP-t az NTFS partícióra. 5. Telepítsd fel az ubuntut az ext4 partícióra. 6. Örülj, amikor minden indulásnál ki tudod választani hogy melyik induljon, és használd egészséggel :) Ezen felül javaslat XP-re: Tiltsd le rajta a hálókártyát, hogy ne bóklásszon a neten. Nincs támogatva, csak a gond lesz vele ha beszélget a világhálóval.

egy.jatekosHajrá. Ha azzal a géppel tolod, ami az aláírásodban van, akkor ég és föld lesz a sebességkülönbség. DE: A crunch nem kezdőknek való, célszerű ha van már egy kevés pingvines tapasztalatod, és jó barátságban vagy a terminállal :)

emergelek(Az NTDLR fájlt nem tudja átmásolni az egyik helyről a 8 MB-os másik helyre :). Ez Windows-os probléma ... )

trtMert nem is olvashatod. Kicenzúrázták. A fő indok meg (bár indok nem született) nem is a fizikai megjelenés valék, hanem az lánglelkületű ubuntuhuszároknak a moderatúra felé tett feljelentgetései. Egyeseknek rosszul esik, ha a szemükre hányják hiányosságaikat.