Kicsit még (eléggé) elveszett ember vagy, már ne haragudj (mindenki volt). Vannak magyarázatok, ezeket most írom alább:
Eleve nem megyünk mindenféle leírás után, hanem ellenőrizzük:
- ugyanazok a csomagok megvannak-e nálad, amiket a leírás ír; az Ubuntu verziószáma, a kernel pontos verziószáma, VMware Player leírásban szereplő verziójának pontos verziószáma, esetleg az architektúra (32 bit/64 bit) egyezzen,
- ha a minden ugyanolyan, mégis hibát tapasztalsz, mi pontosan a hibaüzenet (vs. "talán" most esik az eső ... kinézek, megnézem),
- a leírások elévülnek, vagy rosszak.
Tehát az első lépés a kernel verzió telepítése, ami kell ... a folthoz. Ha lehetséges,, és tárolóból. Így is neki lehet állni, de fordítva is. Talán fordítva könnyebb. Az én példám: telepítettem a 3.x VMware Player-t, ugyanúgy hiányolt bizonyos kernel modulokat, rákerestem a neten a hibajelenségre, találtam egy patch-et (ami neked nem jó), megcsináltam, működött.
Tájékoztatásként: a leírásban szereplő patch létezik (megnéztem), ennek neve javítófolt (patch). De csakis bizonyos kernelre jó, a 3.2-es valami kernelre való patch nem jó a 3.11-esre vagy egész másra. Valamint csak bizonyos VMware verzióra jó. Még szerencsés leírást is találtál, mert nem neked kell futatni a patch alkalmazást (ami oda teszi a foltot ahova kell), hanem egy futtatható szkript megoldja helyetted (sh).
Pontosan ezt a VMware Player-t kell letöltened: 4.0.3-703057
És ezt a kernel-t: 3.2 ... és hozzá a headers-t is (Synaptic), aztán ezzel belépve telepíteni. Ha minden oké, fuss neki, és a hibajelenség pontosan ide.