A másik disztribúció indítómenüjébe nem ő írja bele magát, a semmittevés pedig nem egy olyan tevékenység amit máshogyan is meglehetne csinálni.

A GRUB nem asztali környezeteket indít, hanem operációs rendszereket. A Kubuntu mint operációs rendszer ugyanúgy Ubuntu, mint a unitys Ubuntu. Ugyanaz a rendszermagja, és ugyanazok a tárolói.

Ha nem tévedek, a /etc/default/grub fájl szerkesztésével kivitelezhető hasonló. De természetesen itt sem a rendszert veszed rá, hanem a Grub-ot.

Melyik az a disztró, amelyikben kiadod a grub-install /dev/sda parancsot?

ariszloA kubuntu telepítés után magát Kubuntu-ként azonosítva jelenik meg. Ha mellérakok egy Mint-et(Lubuntut Xubuntut, Cubuntut, Gubuntut) akkor már csak egy lesz az ubuntuk sorában attól függetlenül, hogy eredetileg K-val, G-vel, X-el, L-el, vagy C-vel kezdődik a neve. Ha helyreállítom a kubuntu bejelentkezési menüjét (grub -inst...) akkor már nem jelenik meg a gyárilag még létezett K betű. Ezt szeretném ki küszöbölni, valami egyszerű megoldással.

ububox„Ha mellérakok egy Mint-et” És akkor is a Kubuntu GRUB-ját használod, vagy az újonnan feltettét?

Találtam az interneten egy leírást ami a következőt javasolja: Nyisd meg Kubuntuban root joggal a /etc/default/grub fájlt szerkesztésre, majd keresd meg a GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian` sort és írd át GRUB_DISTRIBUTOR='Kubuntu' -ra. Majd futtassd a sudo update-grub parancsot.

rapfenElőször az újat, aztán visszateszem a Kubu-ét, kiadva a sudo grub-install /dev/sda parancsot, persze előtte sudo update-grub.

ububoxKérdésem a következő: A megadott sor szerkesztésekor a( ` )jeleket kicserélted sima aposztrófra ( ' ), ahogy az a leírásban is szerepel? Én kipróbáltam az előbb úgy, hogy hagytam, akkor az általad leírt hibaüzenetet kaptam, aposztróffal viszont gond nélkül lefutott az update-grub parancs. Most újraindítok, hogy lássam az átírás megtörtént-e.

eveliEz lett a győztes tartalom az /etc/default/grub-ba. " GRUB_DEFAULT=saved GRUB_SAVEDEFAULT=true #GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true GRUB_TIMEOUT=10 GRUB_DISTRIBUTOR='kubuntu 14.04 LTS'`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian` GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" GRUB_CMDLINE_LINUX="" "

ububoxÉrdekes, egyedi újragondolása a javaslatnak, de a lényeg, hogy neked jó.

A frissítés előrébb löki a másik OS-t és láthatóvá teszi, hogy a részmegoldás csak tapasz. A bootmenu szerkesztő megoldja, de nem értem miért cél a buher, a működés helyet.

Ennyivel később: 8 év