hunlaprovoOké. Én is.
Állapítsd meg, hogy milyen wifi kártyád van.
1.: Nézd meg a hardware specifikációkat a laptophoz.
2.: terminálba: sudo lspci
3.: Megkeresed a wifi-re vonatkozó részt/részeket. (network , wireless ilyeneket keress)
4.: Ezek eredményét összeveted, és kibogarászod, hogy neked milyen kártyád lehet.
5.: Ha a wifid Broadcom-os (szerintem az), az általad megtalált, és be is linkelt broadcom-os doksi alapján megkell állapítanod, hogy a legacy vagy a sima driver/firmware kell-e neked. (két sor, a doksi elején)
6.: Ha megállapítottad, akkor telepíted. Nekem szoftverközpontban benne van. Keress rá Te is a Te szoftverközpontotdban. Erre keress: firmware-b43 (Remélem tudod hol a szoftverközpont)
7.: Ha ott van kijelölöd telepítésre, de jobb terminálból kiadni a parancsot, mert úgyis kell még a terminál, meg látod, ha valami gáz van esetleg. Azt hogy mit írj be, a két lehetőség közül, az a korábbiaktól függ. A dokumentációba az is le van írva, az UBUNTU résznél, ha ne találod keress rá a dokumentumon belül, az ubuntu-ra.
8.: Ha hibátlanul telepítetted, akkor jön a további rész. A doksiba lejebb görgetsz, és olvasol óvatosan tudományosan. Vigyázz kívülről mindeképp úgy hasson, hogy értesz hozzá mint a fene.
9.: szerintem innen neked már csak a modprobe-os rész kell, de ez mind azon múlik, hogy a telepítés, meg egyéb dolgok hogyan állnak.