Sziasztok!
Eléggé újdonsült vagyok errefelé.
No. A Win7-em már nagyon lassú volt, gondoltam újratelepítem, de előbb létrehozok egy külön partíciót, amin Ubuntu 14.04 fut és ráteszem a családi képeket a win7 újratelepítése előtt, 50gb-ot szántam rá a 614Gb-omból, ATA winchesterem van.
USB-s telepítést csináltam. Ubuntu amd64-et választottam mégpedig, viszont Dell Optiplex 745-öm van, ami ugye Intel Pentium D. Nem tom mekkora probléma, de valami olyasmit láttam, hogy EM84-be ismerte fel, ami elvileg jó, mert ugye Intel procim van.
A telepítés során úgy particionáltam, hogy jelezte, hogy a 614gb-os ATA winch-en fut egy win7. Na én jól az afölött lévő sorra nyomtam, tehát -azt hiszem- nem a ntfs-ből vettem el 50-et, hanem valami mást csináltam, nem tudom mit, de nagy hülyeséget.
No aztán rákattintotam az Új partíció... gombra, rákattintottam a folytatásra, aztán létrehoztam egy 50-es partíciót úgy, hogy logikaiként nyomtam be és a második választósnál (nem emlékszem :D ) pedig a második pontot nyomtam be. EXT4-es fájrendszerbe kértem, azt írtátok az a legjobb. :D
Aztán megindult a telepítés, majd kért egy újraindítást. Én megadtam amit kért és akkor bebootolt megint az USB, s mondtam, hogy ez nekem nem kell köszi, újraindítottam kihúztam az USB-t és bejött, hogy bootolni akar és egyszerűen nem bootol semmit és ennyi itt a vége.
Megpróbáltam megnézni, hogy mi a szitu az USB-mmel, az Ubuntu tesztjében, és az lett, hogy a tesztprogram felismeri, hogy létezik egy 50Gb-os partíció, de ezen kívül mást nem lát.
Tehát van egy totál használhatatlan winchesterem, amin olyan családi fotók vannak amit mindenáron meg akarok menteni. Hogyan tudnám én azt visszavarázsolni? Csak kapjak vissza mindent és örülök, vagy hadd lássam a fájlokat amit le tudok menteni DVD-re más gépével. Azok a fotók nem veszhetnek el.
Ja és igen. Megpróbálkoztam azzal a TestDiskkel amit olyan sok helyen ajánlottak, de én letöltöttem a tesztubuntuval, de nem találok semmi futtatható fájt a mappában, amit megnyitna és futtatná a programot (mint a windowsnál a futtass.exe).
Kösz előre a mindenttudóktól! :)))