PalerEn nem tudom, hogy mi mennyit "zabal", de nekem a Xubuntu nagyon bejott, pedig 64 bites gepre 32 bites Xubuntut telepitettem a fogyatekos fejemmel. Ha rendesen telepitettem volna, akkor valoban, hogy gyors lett volna, meg igy is turheto. Szerintem a Xubuntu zabal a legkevesebbet. A Kubuntu nagyon szep, nagyon szorakoztato, konnyu kezelni, az Ubuntut nem akarom bantani, mert nagyon szimpatikus emberek keszitik, de probalj vele megnezni egy youtube videot, es elmegy a kedved tole, annyira szaggatja. Lehet, hogy ha beallitasz valamit, akkor Ubuntuval is tudsz youtubeot nezni, de en Xubuntun nem allitottam be semmit (csak a restricted csomagot kell feltenni) es ment a youtube rendesen, ameddig en forumoztam.
Azert, ha felteszed a Xubuntut, nem kell azt elkepzelni, hogy az 100-szor gyorsabb lesz, mint a windows, az is lehet, hogy a windows gyorsabb egeszen veletlenul, azt is bele kell szamolni, hogy egy linux ritkabban fagyik le, szinte soha nem fagyik le, de azert vannak kivetelek, egy linuxon nincsenek virusok, es igy mindent osszeszamolva felveszi a versenyt a windows-szal, bizonyos esetekben meg jobb is, csak turelem kell hozza, es szenvedely. En is van, mikor 8 oran keresztul Xubizok, ez egy szenvedelybetegseg.