Silent_BobElőször is köszönöm az építő jellegű kritikát! :) Javítom magam: a programok telepítésénél pl: a windows-os java program telepítését értettem. Csomagkezelő és szoftverközpont az OK.
+1 Ubuntu user
Clockwork"De, ahogy írtátok is nem megy eme rendszernél 1-ről a 2-re minden. Nem úgy, mint "riválisánál" a Gates félénél." Azért ott sem megy minden pikk pakk. Csak a windóz szereti azt a képzetet kelteni a júzerekben, hogy értenek a számtógépükhöz, ami általában meglehetősen felületes informatikai ismereteket takar. Tisztelet a ritka kivételeknek! ;) Annyi bizonyos, hogy a linuxok világa meglehetősen eltér a redmondi rendszer használatától. Itt "alkotója" lehetsz a saját rendszerednek nem csak egy albérlője. Ez nyilvánvalóan nem opció mindenki számára, hisz az alkotás folyamata a megismeréssel kezdődik ami linuxok esetében nem merül ki a háttérképek és ikonok csereberélgetésében. A jó hir, hogy a mostani linuxok esetében elég sokmindenre van grafikus felületű megoldás is, ami nagy segitség a kezdő júzereknek. Ettől függetlenül a probléma megoldások során a terminállal úgyis meg fogsz ismerkedni, mert a tapasztaltabb júzereknek egyszerűbb terminálos parancsokkal segiteni, mint a különböző grafikus felületek ikonjait elmagyarázni. Nem kell félni tőle! Linux alatt idővel a legjobb barátod lehet. ;) Végül, de nem utolsó sorban sok kitartást a kezdeti fázishoz! HA sikerül megismerned mélyebben is a rendszert, és van is kedved megismerni, akkor egy óriási lehetőségeket rejtő OS-t kapsz a kezedbe, amelyet már nem biztos hogy szivesen cserélsz majd el más rendszerekre. S legvégül egy jó tanács: Probléma esetére tanulj meg okosan kérdezni, és a tapasztaltabb fórumozók biztosan fognak segiteni. Ellenkező esetben furi válaszokat fogsz kapni. :) Üdvözlünk a linuxok világában! :)
egy.jatekosErre a gépre TILOS KDE-t tenni.
"régebbi „vasakon” is simán elfut a Linux" Némelyik Linux-ra tényleg igaz, de az Ubuntura?
A Trinity(TDE)-t használhatod KDE helyett,ugyanis a TDE az a KDE 3.5x forkja(régi dologból új,ami régit tartja fent)
Akkor erre a gépre, érdemesebb lenne nagyjából vele "egyidős" linuxot ráraknom?! Hozzáteszem még mindig sokkal gyorsabbnak érzem, mint a "7"-et. Főleg bootnál és programok betöltésénél, nem beszélve előfordult a "7"-en a youtubos akadozás is. Ráadásul mindez úgy, hogy témát sem használtam windows-on, az asztal meg minden classicra volt állítva... Szerk.: vagy a későbbi kernel frissítésekre gondoltok?!...hogy esetleg nagyobb lesz a memória igénye maga a rendszernek?!
ClockworkA Lubuntu 12.04 megfelelne neked szerintem,2017-ig támogatott.
RounnKöszönöm a segítőkész hozzászólásokat! Feldobtam egy xfce desktop system packot. utána olvastam és ez tűnt számomra a legkézenfekvőbbnek, mivel egyszerűségről és gyorsaságról írtak, mint te is. még a sima Gnome környezetnél is valóban gyorsabb, ahogyan írták. Azt hiszem ennél maradok. Köszönöm mégegyszer! :)
ClockworkFeldobtam egy "psensor" nevű progit is, hogy megnézzem a procik hőmérsékletét és kihasználtságát. a helyzet a következő, a két proci átlaghőmérséklete: 42 Celsius*. kihasználtsága alap állapotban 0-1%,oldal betöltés közben felugrik 50-60%-ra. azt hiszem ez teljesen jó. köszönöm mégegyszer.
Szia Clockwork! Jó Linuxozást, Ubuntuzást! Ne hallgass a kétkedőkre, hasonló gépen (1 GB RAM) a 14.04.1 LTS és a béta állapotú 14.10-es Lubuntut futtatom minden gond nélkül.
Én a helyedben azzal kezdeném, hogy megbizonyosodnék, hogy minden általam használt hardverrésznek meg legyen oldva az illeszkedése a rendszerbe. Ha egyszer megtanultad, hogy hogyan kell webkamerát, lapolvasót, nyomtatót telepíteni, akkor a többi már móka.
Üdv Mindenkinek, Általánosan hadd mutatkozzam be itt. Azért regisztráltam, mert néha jelentős lelkesedés fog el amikor a linux-al/ubuntuval foglalkozok. Rengeteg tudást kaptam erről a honlapról, alig egy éve a nulláról kezdtem az ubuntu-t, és most van egy stabil rendszerem egy gyenge gépen (a kihívás ebben az esetben az internet videói, ha nem tudom letölteni). Jellemzően amatőr, és alternatív a hozzáállásom (nem vagyok tipikus kocka, de azt mondják hülye mérnök gondolkodásom van, és ez biztos, hogy így is van!). Először itt mutatkozom be, aztán ha tudtok ajánlani jobb topikot, akkor továbblépek. Nekem egy 32 bites 500 mega memóriájú gépem van. Körülbelül, ez még a kompromisszumos minimum szerintem. De ehhez nekem a Kubuntu kellett meg a 12.04 amivel szintén elégedett vagyok. Biztos elavulásban vagyok, de tudom használni a gépet. Ilyen feltételek mellett..., és jobban kedvelem mint a Windows 7-et. Pár kérdést szeretnék bedobni a közösbe, hátha elindít egy hasznos eszmecserét: 1, Legyek bátor, és telepítsek 14.10 verziót, vagy egy gyenge gépen megbánom? 2, A rekonq böngészőt szeretném használni elsősorban. Ebben a google dolgai lényegében kifagynak. Erre nem találtam megoldást, ezért elsősorban operát használtam helyette. Az operának mostanában szintén gondjai vannak a youtube-al, ezért most a mozilla/chromium párossal kísérletezek. Jelenleg nincs megoldás. Az összes felsorolt böngészővel gondjaim vannak. Az összes közül a leghasználhatatlanabb a Konqueror. 3, Youtube letöltések: van ez a -yt terminal-os letöltő, és ez nagyon bejön. Viszont nem találtam meg a módot, hogy mp3-akat gyártsak. Le lehet ugye tölteni m4a file-okat, de én mp3-ra át akarom konvertálni. XCFA nevű francianyelvű programot találtam. Szerintem alkalmatlan a feladatra. 4, -yt download II.: hogyan tudok videólistákat letölteni? Mondjuk ha egy videó egy lista része (ami gyakori) akkor hogyan töltöm le az egész listát. Ez itt ugye a youtube azonosítókódok világ
TheheGéped kicsi gyenge a win7-hez. 12.04-maradni fog ő megfelelő neked, bár a KDE nyomhatja a swappet, tehát már így is elég bátor vagy, nem kell a vakmerőség. Javaslok LXDE-t vagy bármi más ablakkezelőt, mind jobban elfut 500 Megán. Mennyi a memóriafoglaltságod? (top) Firefox Addon-letöltéshez? Audicity konvertáláshoz?