simanzoliEz igy igaz! Marketing az egész. Azomban sokszor hibás a gyártó,az eladó! Menj el az e-digital oldalára és nézz szét! Rengeteg Dell laptop van Free Dos-al vagy Linux-al,előtelepitve.de ha drivert keresel hozzá kiderűl hogy csak WIN7 kompatibilis. A gyártó pedig nem is ad ki hozzá más drivert. Magam láttam egy 210e ft-os Dell laptop értékelésénél hogy a vásáréló írta: Win 8.1 "kékhalálozik" a Linux pedig nem birt az új hardwerekkel. Itt viszont az "User" hibázott,miért nem nézett utána hogy mi az amit vesz! Persze az eladó sem reklámozta hogy az amit elad az csak! win 7 kompatibilis. vagy a tesomék most vettek 1 új Samsung laptopot, megkérdeztek "mi legyen benne" azt mondtam: Proci: Minimum: Intel I3,ram 4Gb,vidkari:lehet integrált netezéshez,torrentezéshez elég. Erre sírva telefonál hogy a driver cd-n csak WIN 8,8,1 driverek vannak. na paff, még Jó! hogy samsungék win7 drivereket is adtak ki igy nem volt semmi gond. az az mégis, miután kideritették hogy ki gyártotta a "Sárga Kérdőjeles" vasakat letőltőtték a gyártó web oldláról a drivereket,majd telepitették. És nem változott Semmi! mint utólag kiderűlt a laptop csak a Samsung saját frissitő prg-jával telepített drivereket fogadja el! Az hogy régi egy vas,nem azt jelenti hogy rossz. Egy régi E-machines e725 laptopom van ezen volt előtelepitett Linux. Megijedtem, (sosem használtam Linuxot)igy hát ráraktam egy win vistat, most egy Ubuntu linux 14..0.4.1 lte fut rajta,sebességben a Linux simán nyert,driver:a linux nem kért semmit. Bizt friss: Linuxon nincsenek "gigás"javitó csomagok (5/1Mbit/s Wifis netem van).
Ennyi.