Jó rég kellett már itt kérdést feltennem, most se ezt szeretném, de érdekelne a kutakodásom szempontjából, hogy mások teláálkoztak e a jelenséggel(esetleg megoldották)
-Kicseréltem a gépemet egy Dell Latitude E6320 -ra, ami UEFI -s A benne lévő lemez GPT
re lett particionálva
-Feltettem rá egy Windows 7 64 bt rendszert, ami tökéletesen bootolt
-Feltettem rá egy OpenSUSE 13.1 -et, ami szintén bebootolt ahogy kell
Ami nem megy:
A grub látja a Windows 7 loadert, de nem indul róla el. Nincs hibaüzenet, csak nem indul.
A Windows 8.1 csont nélkül megy dual boot -ban.
A sejtésem: A grub elvileg nem hibás, mert a Windows 8.1 -et bootoltatja. A Windows 7 is megeszi az EFI -t és a GPT -t mert csont nélkül települ rá, és single boot -ban bootol.
jelenleg ha ba akarom bootoltatni a windows 7 -et, akkor bele kell mennem az UEFI boot selector -ába, és kiválasztanom a "Windows Boot Manager" opciót.
Amit nem értek:
1: Ha a Windwos 8 -cal megy, mi a baja a 7 -tel, ha mind2 64 bites EFI képes oprendszer
2: Nem tudom hogy bogja a gép tűrni hogy üzemszerűen a boot selectorból indítgatom el a Windows -t ha kell.
Habár örülök az új gépnek, az frusztráló, akkor is, ha keveset kell a Windows -t használnom.
U.I: Bármi tanácsot, tippet szívesen veszek, kivéve hogy tegyem fel a WIndows 8.1 -et(Egyszerűen használhatatlan, lassú I5 -ös CPU -val is, a 7 hasít hozzá képest)