Sziasztok! Tudom, hogy ez nem erre a fórumra való téma, de hátha találkozott már vele valaki. A win 8.1 rendszeremen az antivirus (comodo) az utóbbi napokban (11.26 óta) folyamatosan kártevőket fogdos és karanténoz pl.: C:\Program Files\Settings Manager\smdmf\Internet Explorer Settings.exe Malware@#1iyph55hnq7by Karantén Sikeres FirefoxToolbar\Settings Manager\smdmf\components\SmdmFHlpFF6.dll Malware@#24nzsxfjfgwpc Karantén Sikeres C:\Program Files\Settings Manager\smdmf\SmdmFService.exe Malware@#2gklhqvshy8kx Karantén Sikeres Elkezdtem ennek az "smdmf" dolognak utánaolvasni, de eddig nem találtam igazi megoldást. A comodo megfogdossa őket, de a probléma okát és az elhárítás módját nem tudom.
Malware-probléma
Valóban nem erre a fórumra való kérdés... :) Jótanács: Használj operációs rendszert! ;)
Az Ubuntuval töröld le azt az Settings Manager izét
egy.jatekosÁllandóan a managerekkel van gond...:)
tenkesAjánlom az AdwCleaner és Malwarebytes Antimalware progikat.
Menj a C:\Program Files\Settings Manager\smdmf könyvtárhoz. Kattints rá jobb egérgombbal és vizsgálat comodo antivírussal. Ennek lesz valami eredménye. A felugró eredményablakban van egy művelet beállítási lehetőség ablak. Ha pl. vírusnak minősíti, a kiválasztott művelet végrehajtásával véglegesen eltávolíthatod. De! Lehet hogy mindenek előtt megnézném, hogy mit művel(t) a jószág. Az asztalon található comodo panellel nyisd meg a kezelőt és ott a legalsó a speciális feladatok fülben az aktivitás megtekintése kapcsolóra menj. (lehet, hogy telepíteni akarja - a KillSwich - programot, hagyd neki). Ha feltelepült ott minden portot és kapcsolatot megtalálhatsz. Menj a KillSwich-ben az eszközök menüben az Autorun elemzőre (ez telepíti - az autorun analizert-). Lehet hogy egy kicsit várni kell míg mindent átnéz. A bal oszlopban látod, hogy ha még futnak a számok itt ott. Ez minden futó processzt megmutat. E kettővel tehát látod a portokat, a futó dolgokat és a naplóban azt is hogy milyen folyamatot akart elindítani (és ilyen "kapcsolatai" vannak) a letiltott program. Ezekben csak akkor babrálj, ha tényleg tudod, hogy mit csinálsz! Itt felderítést végzel, tehát a szabályokat ne itt állítsd be a comodo-nak se. Azt látom, hogy valami böngészőkkel összefüggő bajod van. Érdemes használnod a comodoban lévő böngészőket, mert egy kvázi virtualizált, elzárt módban futnak. Ha már Windows akkor használd a Comodo Secure DNS-t (ezek a 8.26.56.26 és 8.20.247.20. ), ez is plussz védelem. A comodo beállítása, finomhangolása nem triviális. Sokat segít az igen részletes help : https://help.comodo.com/topic-72-1-451-4685-Introduction-to-Comodo-Internet-Security.html és a fórum: https://forums.comodo.com/ jó bogarászást, sok sikert.
duncanxÚgy értem: használom az XP-t, 8.1-et, Lubuntu-t, Ubuntu-t is, mert ez is, az is szükséges. Van egy egészséges érdeklődésem és gyanakvásom, ezért használok user módot és ilyen-olyan vírusölőt-tűzfalat, de túlzásba nem viszem, mert nem akarom megtanulni az informatikus szakmát is. Ui. a legtöbb ember az égvilágon semmilyen védelmet nem használ, nekik nincs is ilyen jellegű problémájuk
win8.1-en - úgy rémlik - alapból van vírusvédelem! Ütköztetsd csak a vírusírtókat, majdcsak kinyírják egymást! ;)
KendekAz MSE és a Win Defender a két legrosszabb vírusirtó,de még vannak. WGA nélkül el se indulnak.
egy.jatekosHogyan lehet WGA licencet szerezni?
egy.jatekosEzen jót virultam :D:D:D Töröd a Win-t és csodálkozol ha nem megy valami benne ? :D:D:D:D