Sziasztok!
Nos, ezzel nem értek egyet!
Sok olyan felhasználó van (itt a fórumon is), akik felteszik (vagy egy ismerős felteszi) az Ubuntu-t, és panaszkodnak, hogy ez vagy az nem megy, pedig a Windows-on működött! Az ilyen embereknek nem adnék a kezébe Linux-ot (lehet még gépet sem)! Ahhoz, hogy valaki számítógépet használhasson, egy alap ismerettel rendelkeznie kellene, vagy egy kicsit gondolkozni kellene! A Windows sem ismer minden hardvert, ott is telepíteni kell driver-t.
A másik az egyik verzióról a másikra való frissítés - érdekes módon nálam hiba nélkül ment mindig - sok esetben olyan váratlan hibák lépnek fel, hogy nem tudják mit kezdjenek vele. Pedig általában valami kis hiba van csak (igen, a kereső segítene, ráadásul az első öt találatban benne van a megoldás is). Mikor mutatom, hogy ennyi lett volna az egész, akkor jön a válasz, hogy "csak ennyi, ezt én is meg tudtam volna oldani", akkor miért nem csináltad! A következő esetben minden kezdődött előröl.
Az egyik kedvenc mondásom, "A kereső megtalálása nem jelent semmit, keresni is tudni kell!"
Nos ezek figyelembe vételével kérdem én, biztos, hogy minden gépre Ubuntu-t kell tenni? Pedig én is azon vagyok, hogy minél többen használják a Linux-ot, de be kell látni, hogy nem minden ember alkalmas erre. Volt már arra is példa, hogy megbántam, hogy megmutattam, hogy ilyen a Linux.
Az Arch alapú disztrókat meg ne is említjük! Majdnem minden frissítésnél kézzel kell módosítani fájlokat. Sokszor még nekem is nehezen sikerül megoldani.