a mesterMegerősítem. A hétvégén, hosszas kudarcokba fulladó kísérletek után sikerült beüzemelnem az NVidia gt-840m-et, noha nem az általam elképzelt módon:
Azt gondoltam, hogy majd feltelepítem a megfelelő drájvert + az nvidia-settings-et és nyugodtan átállítom a használt grafikus kártyát az nvidiára - nem ez történt. Ami lehetségessé vált az nvidia-primus-szal az az, hogy bizonyos programokat nvidiával futtassak, már persze ha ezt külön kérem.
Pl. az "optimus firefox" parancs azt eredményezi, hogy a Firefox grafikus részét az nvidia kártya kezelje, ne az Inteles. Csináltam egy csomó szkriptet, úgyhogy gyakorlatilag bármit el tudok indítani ezzel is. Mondjuk azóta a Linuxos játékélményeim nagyságrendeket ugrottak - de ez inkább az Intel minőségéről árulkodik. Fullos képhatások mellett is simán játszhatok pl. a Sauerbratennel, holott azelőtt az Intelessel közepes beállítási szint mellett is csak 20-25 fps-szel kattogott a gép.
Nálam jelenleg ezek a csomagok vannak fenn:
bbswitch-dkm
bbswitch-source
bumblebee
bumblebee-nvidia
libcuda1
libvdpau1
nvidia-340
nvidia-340-uvm
nvidia-opencl-icd-340
nvidia-prime
nvidia-settings
A legelején mindent kipucoltam:
sudo apt-get purge bumblebee*
sudo apt-get purge nvidia-*
Aztán felraktam a javallott drájvert, majd:
sudo apt-get install nvidia-settings
sudo apt-get install nvidia-prime
és létrehoztam ezt a csoportot is:
sudo groupadd bumblebee
sudo gpasswd -a minthaka bumblebee
Az nvidia-settings továbbra sem úgy működik, ahogy kellene, de mondjuk a felbontás már állítható a KDE-s központból.