a tegnapi frissítés utántól nem mountolja fel az egyik ext3 partíciót fsck 1.40-WIP (14-Nov-2006) fsck.ext3: No such file or directory while trying to open /dev/sda1 /dev/sda1: The superblock could not be read or does not describe a correct ext2 filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2 filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock: e2fsck -b 8193 fsck died with exit status 8 Tue May 29 08:51:29 2007 ---------------- @:/var/log/fsck# cat checkroot Log of fsck -C -a -t ext3 /dev/shm/root Tue May 29 08:51:28 2007 fsck 1.40-WIP (14-Nov-2006) /dev/shm/root: clean, 144158/2845248 files, 966016/5680985 blocks segítséget kérek

Bocsi, de sda1-en biztos, hogy ext3 fájlrendszered van nem win? A partició legyen lecsatolva /live cd-ről kéne bootolni/ és úgy próbáld meg futtatni az e2fsck -át f és c opciókkal ha ez nem segít, mert a szuperblokk sérült volna meg akkor próbáld meg amit ő is javasol a: -b 8193 opcióval futtatni. Általában a fájl rendszerek elhelyezik a szuperblokk másolatát a 8193, 16385 stb. blokkokban a lemezen és innen ki tudják javítani a fő szuperblokkot, ha megsérülne. sudo umount /dev/sda1 sudo e2fsck -f /dev/sda1 /ha segít, ne folytasd, ha továbra is sérült szuperblokkot emleget akkor sudo e2fsck -b 8193 /dev/sda1 ha kijavította akkor újra sudo e2fsck -f /dev/sda1 sudo e2fsck -c /dev/sda1 ha nem javította volna ki akkor passz

Van egy USB-s külső 80GB-os Samsung vinyóm, valamiért nem tudja leválasztani jobb komb leválasztással, csak konzolból megy. Valaki tapasztalt ilyet?

Az a helyzett, hogy nekem is lenne ilyen problémám. Az első, hogy igaz látja az NTFS meghajtót egy XP van rajta és használom is, de írni nem tudok rá mert tehát csatlakoztatni tudom, de ha rákatt akkor azt írja ki, hogy nincs jogosultságom pepitába ugyanez a floppy meghajtó is. Válaszokat előre is köszi

Windows NTNeked,jogosultságai probélmáid vannak a kötetekre,csak engedélyezned kell(rootként-sudo),szembem a topicnyitóval akinek valószínűleg fizikális gondok vannak a kötettel.

Ennyivel később: 15 év