Még 2013 novemberében tettem fel a 12.04 Ubuntu Studio Lts-t. Nagyon megszerettem és nagyon bejött a Gnome Shell! Aztán valamikor lefrissítettem a rendszert 14.04-re. Innentől kezdődött a probléma. Össze vissza villog az egész dokk. Nem jönnek ki a kategóriák. Nem tudok alkalmazásokat futtatni, csak ha rákeresek. Többször próbáltam az egészet eltávolítani visszarakni, de nem segített. A Gnome Shell kiterjesztéseket Szoftverközpontból felraktam, nem segített. Már többször feladtam, a dolgot, de nagyon nem szeretem a start menüt, nem találok más alternatívát. A gép egy Asus laptop Intel grafikus kártyával. Eddig probléma nélkül futott rajta minden. Fel van telepítve az Lxde, a Gnome2 (alapból), szépen ment a KDE is, Kairo Dock-kal is be lehet jelentkezni. Mindegyik tökéletesen fut. Egyedül a Unity-vel van még gondom (ha jól tudom az is Gnome 3 alapú) Ott a megjelenítés tökéletes, de nincsenek az alkalmazásoknak kategóriák, és egy alkalmazást sem talál a keresője. Szerintem ezzel függ valahogy össze a Gnome Shell hibája is. Törött csomagok nincsenek. Ma teljesen kipucoltam a rendszert, de még így is, ugyanazt csinálja mint az alábbi videón.
http://youtu.be/MVJ91Rlv0jE
Vártam, hogy előbb utóbb a frissítések megoldják a dolgot, de ez nem történt meg.
Nem hiszem, hogy megoldás lenne visszatenni a 12.04-es Ubit. Talán meg lehet valahol szerezni a Gnome Shell előző verzióját...
Minden segítséget előre is köszönök!