warp younfoxLehet, hogy épp' azért ment, mert nem voltak beállítások; most is ezt javasoltam, hogy telepítés előtt ne legyen meg a régi beállítása... ;-) _______ warp
younfox warpÍgy sikerült. Köszönöm. Már csak az a probléma maradt hogy nem sikerül kukából törölnöm , mert azt írja hogy nincs olvasási jogom a mappákra. Hogyan törölhetem? Esetleg valami parancs terminálból kiadva?
warp younfoxalt+F2 > gksudo nautilus és ugye ekkor már root vagy... azaz csak óvatosan, megnyitod a Helyek > Számítógép > Kuka és törlöd... _______ warp
younfox warpBocs, pontosítok, nem a root hanem a felhasználó kukájából kellene törölni. A nautilus módszert ismerem, de azzal nem találom a felhasználó kukáját.
warp younfoxAzaz, ami az asztalon van? Erre is igaz, amit írtam, mert valószínűleg rootként töröltél és most nem enged... _______ warp
younfox warpKicsit bonyolítottam(nem tudom miért ne kérdezd). Átállítotam a jogosultságát a mappának, kiléptem nautilusból és úgy töröltem, de sajnos az almappák jogosultságát nem állítottam át. Ne kérdezd hogy miért így csináltam, én sem tudom hogy miért nem rootként töröltem pedig így lett volna egyszerübb).
younfox warpmegy az openoffice csak a kukából nem tudom még mindig törölni amit oda raktam. a mappa jogosultságát átállítottam hogy a felhasználó is írhassa meg olvashassa vagyis törölhesse is, kukába raktam, de az almappáit még mindig csak a root kezelheti és nem tudom ezért törölni a felhasználó kukájából.
warp younfoxTerminal > sudo mc megkeresed a /root könyvtárat és ott az első a /.Trash Megnyitod és óvatosan(!) törölsz ;-) _______ warp
warp younfoxHa Nautilusban keresel, akkor előbb control + H, mert rejtett... ( /root > /.Trash) _______ warp
younfox warpaz asztalon van kuka, de ami a felhasználó kukájában van, az nincs benne a root kukájában és fordítva is igaz. nem találtam .Trash-t...rejtve sincs...vagy én vok nagyon vak...de akkor sincs...
younfox warpMegtaláltam. Kisbetűvel volt a trash és a .local mappában, az volt a hiba hogy először úgy kerestem hogy /.Trash. Nem kell a per...elnéztem bocsi és köszi. :)
younfox Hogy lehet beállítani hogy az OOo legyen az alapértelmezett amivel megnyitja a szöveges dokumentumokat a rendszer, mert ő alapban a "Szövegszerkesztő"-t használja, ami ugyebár nem ugyanaz, mert nagyon gyenge, egyszerű program.
sequator younfoxfile jobb klikk tulajdonságok, megnyitás evvel. és akkor az adott kiterjesztéseket a kivalasztottal nyitja majd meg.