ricsi-pontazNekem már hétfőn megérkezett, 6 munkanap alatt jött meg spanyolból, minden nap követtem weben a kamiont, naponta kb egy országot haladt. :)
14.10 r21-es update-et egyből feltettem, miután megjött.
Bár emiatt fogalmam sincs előtte milyen volt de az akku ezzel az update-el tényleg sokáig húzza (nyilván rongyosra nyomkodtam az elmúlt két napban), Nokia Lumiám már kétszer is töltőre tettem mire ez ma estére lemerült!
Teljes értékű GNU/Linux telefonon, iszonyat jó, tömör gyönyör, bár a terminal nincs fent alapból, de eredeti Ubuntu Core Developer app-ként leszedhető és teljes értékű terminal!
Egyetlen hátránya van a telefonnak: a kevés RAM! Ha csak egy terminalt nyitok és a memóriafigyelő paranccsal nézem a szabadon maradt memóriát akkor azt látom, hogy az 1 GB-ból kb 200 MB szabad memóriám van! Ha e mellé nyitok még egy Gmailt és egy Böngészőt is, akkor el is fogy a RAM, kb 25-30 MB marad és érezhetően be is lassul a készülék! Ezért kb minden programnyitás előtt bezárok minden mást mindig. Ez a gyenge pontja a készüléknek. :/ Mondjuk a laptopomban is csak 2 GB van és már ott is hozzászoktam ehhez Ubuntu alatt, azon is 14.10 van fent, meg azon a Unity is zabálja a memóriát.
Egyébként ezt a telefont most jobban szeretem, mint bármi mást! Soha többé más rendszert!!! Forever love! Utoljára gyerekkoromban örültem ennyire a Nokia 3310-esemnek, de tényleg! :) Minden ismerősöm próbálom rábeszélni, egyébként jelenleg nagyon menő, általánosságban senki se látott még ilyet és nem is hallottak még róla, és megcsodálják, kérdezvén, hogy ez tényleg linux? :) Azon linuxos ismerőseim, akik meg hallottak róla, még nem látták és azonnal kikapják a kezemből, hogy nyomkodhassák. Ő tőlük nehéz visszaszerezni. :)