younfoxnem tudom, célzottan rám gondoltál-e, de nekem az van :)
mondjuk az még régebbi darab (tavaly nyári), 1510es
- videókártya valami integrált valami van benne (Ati x3100 talán, nem tudom...). Openarena, Tuxcart compizt lelőve gyöngyörűen fut (volt itt nemrég egy topic, ami arról szólt, hogyan lehet megcsinálni, hogy a játék indulásnál kilője a compizt, bezárásnál meg újraindítsa). Ha éppen nincs játék (és még nem idegesít a sok animáció), akkor a legcsilli-villibb compiz is (értelemszerűen az bekapcsolt compiz mellet :) )
- 1x1GB RAM, 1.8 C2D T5670 proci. Karmicon érezhetően gyorsabb mint Jaunty alatt (ugyanez a Hardy-Intrepid, Intrepid-Jaunty váltásoknál is megfigyelhető volt). Néha észreveszem, hogy lassú, de akkor fut:
- pidgin
- ffox
- liferea
miközben éppen Heroes3mal játszok multiban Hamachin keresztül virtualboxos XPről :)
Szóval ilyenkor néha elunom magam és kikapcsolom a compizt... :) (na jó, egy bizonyos határon túl azért a skype és ffox/liferea is áldozatul esik a sebességnek)
Wifi, bluetooth, kártyaolvasó pöccre indult mindig is (beépített webcam nem járt hozzá)
Windows még nem volt rajta, de szerintem ott sem lenne gyorsabb (FreeDos-szal lett véve)
Melegedni nem szokott, most nyáron meg lett csinálva a terheléspróbája, nem panaszkodott :) (azért ezt sem érdemes hosszabb üzemidő után az öledbe venni)
Hang: külső hangfal kell hozzá, mert az eredeti gyengécske (ha ott ülsz előtte, még oké, de egy szobát már nem tud megtölteni hanggal)
Szerviz: nem tudom, még nem volt hozzájuk szerencsém :) (se a család többi Delljének)
Gyorsgombok: működik minden
Hibernálás/felfüggesztés: ez érdekes probléma, először Intrepid alatt működtek normálisan, de a jaunty-éra vége óta a hibernálás újra nem működik - viszont a suspend igen, no para
5-6 naponta szoktam újraindítani
jut eszembe, 1 negatívum: az í billentyű valami oknál fogva a jobboldali shift mellé került, ami az első pár hétben okozott pár mókás gépelési hibát
keress meg, ha lennének még kérdéseid...